Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Olomouc vyhrála v Třinci a ve čtvrtfinále se vyhne Hradci

Třinec - Nečekanou jízdu základní částí zakončila Olomouc vítězstvím na půdě Třince, odkud si odvezla tři body za výhru 2:0. Hanáci tak sezonu zakončili na pátém místě a ve čtvrtfinále play-off začnou na ledě Plzně. Vyhnou se tak Hradci Králové, s nímž v každém letošním utkání prohráli. Vítězství Moře přinesly slepené góly Húževky a Hermana na začátku druhé třetiny. Třinec se v předkole play-off utká se Zlínem. Vicemistr podruhé v řadě neskóroval a na gól ze hry čeká už 161 minut. 

Třinec kromě řady nedoléčených hráčů nechal před startem předkola play-off odpočívat i Irgla a závěrečným utkáním základní části se doslova protrápil. Mátožný výkon ale Olomouc nedokázala potrestat i proto, že v závěru první části jí nevyšla dlouhá přesilovka pět na tři. Herman si v ní sám najel až před Hrubce, ale v tísni zakončil vedle.

Zato vstup do druhé části Hanáci měli naprosto ve své režii. Paradoxně však skórovali z pozice, která s gólovou situací neměla nic společného. Húževka se prosadil po 51 sekundách nahozením puku od mantinelu, které Hrubcovi propadlo za záda. Za dalších 63 vteřin Olomouc parádně vyšachovala domácí čtyřlístek v přesilové hře a Herman po Bucově pasu jen nastavil hokejku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Olomouc

Hosté byli výrazně lepší a mohli přidal další branky, ale Pekr ze sóla na Hrubce střílel nepřesně a Herman ve stoprocentní šanci při ráně zlomil hůl. Třinecký výkon nebyl dobrý. Vicemistr za úvodních čtyřicet minut vyslal na Konráda jen devět střel - gólové parametry neměla žádná, a to včetně téměr dvouminutové přesilovky pět proti třem.

Domácí silné rozpaky ničím nevylepšili ani v třetím dějství. Zápas se v duchu přátelského utkání dohrál až do konce, kdy olomouckou výhru mohl zpečetit Pekr, ale z vyložené příležitosti přestřelil branku. 

HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Húževka (Skladaný), 22. Herman (Buc, Holec). Rozhodčí: Mrkva, Pešina - Polonyi, Tošenovjan. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 4469.

Třinec: Hrubec - M. Doudera, L. Doudera, Nosek, Roman, Hrabal, Stehlík, Adámek, Galvas - Jašek, Kopecký, Tybor - Dravecký, Kreps, Svačina - Rákos, Polanský, Adamský - Matuš, M. Kovařčík, Rufer. Trenéři: Dopita a Mucha.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Škůrek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Holec - Eberle, Řípa, Vodný - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Pekr, Rác, Kucharczyk. Trenéři: Venera a Tomajko. 

René Mucha (Třinec): "Dvě utkání jsme v základní hrací době nedali gól, to o něčem svědčí. Musíme zase začít dávat branky. Dnes jsme dostali dva rychlé góly ve druhé třetině. Velice špatně jsme se dostávali do šancí. I když jsme hráli v upravené sestavě, šancí jsme opravdu moc neměli. Pro nás je pozitivní jedině návrat Kamila Krepse do sestavy."
Jan Tomajko (Olomouc): "Myslím, že jsme dneska odehráli dobrý zápas. Od začátku jsme Třinec k ničemu nepustili. Ve druhé třetině jsme dali takový šťastnější gól, druhý pěkný v přesilovce. Měli jsme tam ještě dvě tři vyložené šance, které jsme nedali. Druhá třetina dnes rozhodla o výsledku." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články