Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Litvínov vybojoval důležité dva body nad Vítkovicemi do play-out

Litvínov - Pomyslné předkolo play-out zvládl lépe Litvínov, který otočil zápas s Vítkovicemi a zvítězil v prodloužení 2:1. Ostravané se do vedení dostali koncem druhé třetiny z přesilovky zásluhou Kováře. V polovině třetí části ale srovnal Lukeš po asistenci Hübla, v prodloužení si oba hráči role vyměnili a Hübl zařídil dva body z přesilovky.

Jako první prověřil vážněji vítkovického gólmana Bartošáka obránce Pavlík. Větší šanci měli v páté minutě při vlastním oslabení hosté. Poté, co po potyčce hostujícího Kováře s Dudou dostal vítkovický zadák o dvě trestné minuty více, byl blízko gólu Burger. Po jeho pokusu pomohla Janusovi tyč. Za domácí nepřekonal v přesilovce Bartošáka Piroš.

Ostravané přečkali oslabení a pak měl další jejich možnost Štencel, ale litvínovský gólman zasáhl betonem. Další možnost Vítkovic měl Němec a při Hanzlově trestu kryl Janus Hovorkovu ránu. Domácí se neprosadili při Hlinkově trestu a mohli při své přesilovce naopak inkasovat, ale Janus Hovorkův únik kryl.

Na přelomu první a druhé třetiny po faulech Pavelky a Frola odolala Verva 43 vteřin v oslabení tří proti pěti. Pak šel pykat ještě Duda a Vítkovice nevyužili dalších 27 sekund výhody dvou hráčů v poli. V 25. minutě mohli skórovat domácí, ale Hanzl po Kubátově přihrávce netrefil odkrytou branku a v další šanci trefil Bartošákův beton.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Vítkovice

Litvínov se také neprosadil při trestech Kováře a Kloka, při vyloučení domácího Lukeš měli příležitosti Vandas a Sloboda. Při Trávníčkově vyloučení ale už hosté udeřili. Trefil se nekrytý obránce Kovář. Při trestu Hanzla už se Severočeši ubránili.

Do třetí třetiny vstoupili domácí aktivněji s touhou po obratu, ovšem dlouho se nemohli prosadit. V 47. minutě si puk vyměnila kompletní první formace a střela vyšla na Gerháta, ale Bartošák zasáhl lapačkou. Až v 51. minutě našel křížným pasem Hübl volného Lukeše, který ranou bez přípravy vyrovnal.

Odpovědět mohl Zdráhal, který zůstal osamocený před Janusem, ten ale svůj tým podržel, a tak utkání dospělo do prodloužení. V něm byl vyloučen obránce Philipp a početní výhodu dokázal střelou z otočky využít Hübl. 

HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Steel 2:1 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 51. Lukeš (Hübl, Frolo), 63. Hübl (Lukeš) - 37. Kovář (M. Hlinka). Rozhodčí: Hodek, Souček - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 7:7, navíc Duda 10 min. - Philipp 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 4105.

Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, T. Pavelka, Z. Sklenička, F. Pavlík, Gula, Frolo - Gerhát, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, M. Hořava - Duda, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Piroš. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Vítkovice: Bartošák - Čerešňák, Kovář, Štencel, Philipp, Sloboda, Klok - Olesz, M. Hlinka, P. Kafka - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Hovorka - Szturc, Burger, E. Němec. Trenéři: Svozil a Petr. 

Radim Rulík (Litvínov): "Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Vítkovice po reprezentační přestávce udělaly spoustu bodů a dotáhly se na dostřel desátému místu. Kvalitu předvedly i dnes, výborně bruslily a byly pro nás velice těžkým soupeřem. Jsme rádi, že jsme ve třetí třetině vyrovnali a v prodloužení jsme to s ohromným štěstím urvali a získali bod navíc."
Jakub Petr (Vítkovice): "Šli jsme do utkání s defenzivní taktikou, protože naše bilance v Litvínově není dlouhodobě dobrá. Mužstvo to velmi solidně plnilo a vznikaly nám z toho brejky, na které jsme spoléhali. Plnili jsme všechny úkoly výborně. Práce v osobních soubojích, zblokované střely, práce před brankářem, to vše nám vycházelo. Inkasovali jsme pouze jednou, kdy jsme si špatně rozebrali hráče. Byli jsme blízko třem bodům, ale i jeden bod má svou hodnotu. Utkání ztratilo tempo řadou vyloučení ve druhé třetině na obou stranách. Já některým věcem asi nerozumím. Byla to škoda pro tento zápas." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články