Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Realizační tým hradeckých hokejistů rozšířil Václav Sýkora

Hradec Králové - Realizační tým hokejistů Hradce Králové rozšíří v závěru extraligové sezony trenér Václav Sýkora, který doplní hlavního kouče Vladimíra Kýhose a jeho asistenty Tomáše Martince s Michalem Tvrdíkem.

Václav Sýkora
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Sýkora, jenž naposledy působil v ruském Čerepovci, se stal asistentem konzultantem. "Náš klub si vytyčil jasné cíle a vedení chce udělat vše pro jejich naplnění, jak v oblasti hráčů, tak i v realizačním týmu. To je asi nejzákladnější důvod příchodu Václava Sýkory," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Hradec je osm zápasů před koncem základní části extraligy třetí s výrazným bodovým odstupem za druhou Spartou i prvním Libercem. Cílem Východočechů je minimálně postup do semifinále play-off, což se týmu od přesunu z Českých Budějovic v roce 2013 ještě nepovedlo.

"Václav Sýkora je velmi zkušený trenér, který by nám měl pomoci k tomu, abychom se na nejdůležitější část sezony dobře připravili a zlepšili některé věci, na kterých potřebujeme zapracovat," řekl Kmoníček, který potvrdil, že současní trenéři zůstávají ve svých pozicích.

"Hlavním trenérem minimálně do konce soutěžního ročníku bude i nadále Vladimír Kýhos, na kterém bude největší zodpovědnost za výsledky a samozřejmě i největší pravomoc vyplývající z jeho pozice," podotkl hradecký generální manažer. Podle něj Kýhos, který převzal mužstvo v listopadu místo Petera Draisaitla, určí konkrétní Sýkorovy kompetence.

"Po návratu z Ruska jsem byl téměř rozhodnutý, že se tuhle sezonu nebudu do ničeho v pozici hlavního trenéra zapojovat. Varianta s rozšířením trenérského štábu mě oslovila. S Vláďou Kýhosem jsem se spojil, řekli jsme si představu a já mu znova zdůraznil, že pouze rozšiřuju trenérský štáb," uvedl Sýkora, který bude podle svých slov hlavně konzultantem.

Václav Sýkora

Třiašedesátiletý kladenský rodák získal se Středočechy pět mistrovských titulů jako hráč, trénuje od sezony 1988/89. Vedle Kladna vedl i Litvínov, Znojmo a Chomutov, Spartu v roce 2002 a Pardubice o osm let později dovedl k titulu. Trénoval také ve Finsku nebo v Rusku, v Kontinentální lize vedl i Lva Praha. V aktuální sezoně koučoval až do října Čerepovec. Se Severstalem začal spolupracovat o sezonu dříve, nejprve byl stejně jako nyní v Hradci Králové konzultantem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články