Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hradec si povodil Bílé Tygry a utnul jejich vítěznou sérii

Hradec Králové - Po pěti vítězných utkáních v řadě skončila série libereckých hokejistů, kteří na ledě Hradce Králové prohráli vysoko 1:5. Severočeši stačili jen srovnat gólem do šatny v první třetině, ten ale domácí nerozhodil, Hradec naopak rozhodl utkání výbornou druhou třetí třetinou. V prostřední části nastřílel tři branky, navíc Vampola nesnížil po neproměněném samostatném nájezdu. Hradec se tak bodově dotáhl na třetí Plzeň, naopak Sparta snížila náskok Bílých Tygrů na čele na sedm bodů.

Utkání Hradec Králové - Liberec
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Hosté vstoupili do utkání náporem, ale Východočeši odolali i při Vašíčkově vyloučení. Kacetl v sedmé minutě zlikvidoval Vlachovu šanci a vzápětí udeřili z první větší šance domácí. Jen krátce poté, co hradecký kotel stáhl transparent 'Vítej doma Koblížku 86', se navrátilec ze Záhřebu z KHL Mertl trefil. Po Kudrnově přihrávce zakončil do odkryté branky.

Odpovědět mohl Stránský, ale hradecký gólman zasáhl. Lašák zase vytěsnil Šimánkův blafák do forhendu. Mountfield si pak náporem vynutil Dernerův faul, ale v početní výhodě neuspěl. Naopak Kacetl zlikvidoval šanci Valského v oslabení.

V 17. minutě uvolnil Řepíkem faulovaný Mertl Šimánka, který z mezikruží těsně minul. V oslabení Bílí Tygři odolali a sedm sekund před koncem úvodní části vyrovnali. Bulíř si narazil s Bakošem a trefil volnou část branky u levé tyče.

Ještě před pauzou fauloval Mojžíš a v úvodu druhé třetiny se Liberec opět bránil v oslabení. Lašák nebezpečnou Šimánkovu teč kryl. Domácí se zase ubránili při Hronkově trestu a v 27. minutě získali zpět vedení. Na Bednářovu přihrávku sice Kukumberg nedosáhl, ale Bulíř si puk tečoval do vlastní branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Liberec

Po trestech Mojžíše a Šimka sice Liberec ubránil 19 sekund oslabení tří proti pěti, ale v pokračující přesilovce už Mountfield udeřil. Ihnacak po kombinaci s Courchainem zblízka upravil na 3:1. V 35. minutě fauloval Dej unikajícího Vampolu, ale Kacetl jeho blafák do bekhendu z nařízeného trestného střílení vystihl.

Při vyloučení Karla Pilaře hradecký gólman pokryl i Radivojevičovu šanci a v oslabení udeřili domácí. Červený ještě prvním pokusem neuspěl, ale hned uvolnil Köhlera, který zakončil do odkryté branky. Při zákroku se zranil Lašák a jeho místo zaujal Schwarz.

Domácí si v závěrečném dějství hlídali bezpečný náskok. Góly chyběly a diváci se tak bavili aspoň při potyčce Vašíčka s Radivojevičem. Kacetl nepovolil snížení Bakošovi a v další bitce při hradecké přesilovce si to rozdali Kudrna s Vampolou, který dostal o trest navíc. Přesilovku pěti proti třem zužitkoval Courchaine.

Po zákroku na Knotka byl ještě vyloučen na pět minut a do konce zápasu Birner, ale domácí už dlouhou přesilovku včetně 61 vteřin v pěti proti třem nevyužili. Liberec utrpěl teprve třetí porážku z posledních 21 duelů a pokaždé to bylo venku. 

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Mertl (J. Kudrna, Šimánek), 27. Bednář, 33. Ihnacak (Courchaine), 37. Köhler (Červený), 57. Courchaine (Köhler) - 20. Bulíř (Bakoš). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Frodl, Špůr. Vyloučení: 8:12, navíc Vašíček - Radivojevič oba 10 min., Birner 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5572.

Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Plášil, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek - Bednář, Kukumberg, Dej - Červený, Ihnacak, Courchaine - J. Kudrna, Mertl, Šimánek - Köhler, T. Knotek, Bulík. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.
Liberec: Lašák (37. Schwarz) - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk, od 41. navíc Plutnar - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Ordoš, Stránský, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák. 

Vladimír Kýhos (Hradec Králové): "Po posledních třech zápasech, v kterých jsme získali dva body, nám asi moc lidí nevěřilo. I když jsme hráli s mančafty, které body sbírají dál. Můžu dneska pochválit naše mužstvo, protože jsme hráli tak, jak bychom si to představovali pořád. Musím pochválit Ondru (Kacetla) a všechny hráče, protože bojovali a nechali tam opravdu duši. Po jeho úvodním náporu jsme byli vyrovnaným soupeřem Liberci, který udivuje svojí formou celou sezonu. Rozdíl skóre asi neodpovídá poměru šancí v zápase, ale za tu bojovnost jsme si to vítězství zasloužili."
Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme z našeho pohledu nedůrazné utkání. Měli jsme hromadu šancí, které jsme neproměnili takovým nešťastným řešením zakončení. Domácí třikrát dorazili kotouč do úplně prázdné branky. To byl hlavní rozdíl mezi oběma týmy. Musíme se z toho zápasu poučit. Jánko Lašák je v péči lékařů a doufám, že to zranění nebude tak vážné, jak vypadalo. Snad se brzy vrátí do hry." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články