Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Olomouc porazila Vítkovice 3:2 po nájezdech, rozhodl Laš

Olomouc - Hokejisté Olomouce udolali ve 37. kole extraligy Vítkovice 3:2 po samostatných nájezdech a Ostravany tak porazili poprvé v sezoně. Hanáci v utkání vedli, pak prohrávali, ale nájezdy rozhodl Marek Laš. Olomoučtí tak upevnili svou pozici v první šestce, Vítkovice naopak vypadly z desítky.

Sport
zdroj: ČT4

Domácí nastoupili opět bez zraněných Skrbka s Knotkem, na soupisce však měli i šestnáctiletého obránce Jakuba Galvase, syna extraligového zadáka Třince Lukáše Galvase. Vítkovice přijely bez nedávno vyměněného forvarda z Olomouce Kafky.

Začátek duelu byl z obou stran opatrný, první větší šanci měl po pěti minutách domácí Vodný, jeho tvrdá střela minula Kantorův beton i branku. V osmé minutě šli Hanáci do vedení: Eberle našel od mantinelu přesně Řípu a ten ranou pod horní tyč otevřel skóre. Hosté mohli hned v dalším střídání po akci Burgra a zakončení Zdráhala srovnat, ale Konrád byl proti. Po vzájemné potyčce před olomouckou brankou byli vyloučeni dva domácí a jeden hostující hráč. Vítkovice početní převahu využily, když si Klok najel na přesnou přihrávku Balána a prostřelil Konráda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Vítkovice

Druhá třetina začala velkou chybou Konráda v rozehrávce, jíž potrestal po přihrávce Koloucha Kucsera a poslal hosty do vedení. Olomouc mohla srovnat v přesilovce, když Herman našel úplně volného Buce, jehož vychytal skvělým zákrokem Kantor. Na druhé straně uháněl sám na Konráda Olesz, olomoucký brankář napravil chybu a nájezd chytil. Olomouc hrála dvě přesilové hry, ale v nich se prakticky nedostala do obranné třetiny Vítkovic, až v závěru druhé početní převahy dorážel Holec, puk za záda brankáře hostí nedostal.

Ve třetím dějství začali početní převahou Vítkovičtí, ale ani ostravský tým nedokázal kloudně založit přesilovkové postavení. Kohouti po oslabení zahrozili Ondruškem, Vodný pak tečoval sám před Kantorem, puk však nedokázal posunout na branku. Ve 46. minutě se domácí radovali z vyrovnání. Buc si vybruslil na svoji střeleckou parketu a ranou zpoza kruhu vymetl horní roh branky.

Pět minut před koncem základní hrací doby hráli přesilovku Hanáci, opět pálil Buc, Herman dorážel a puk se otřel o boční konstrukci branky. Hosté pak znovu faulovali, ale Kantor jim vychytal bod. Zápas dospěl do prodloužení a nakonec rozhodovaly nájezdy. V nich přišlo rozuzlení až v páté sérii, kdy se trefil domácí Laš a hostující Kuscera Konráda nepřekonal. Bod navíc tak získala Olomouc.

HC Olomouc - Vítkovice Steel 3:2 po nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Řípa (Eberle), 46. Buc (Laš, Herman), rozhodující nájezd Laš - 10. Klok (Balán, Philipp), 22. Kucsera (Kolouch). Rozhodčí: Hradil, Lacina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:7, navíc Klok (Vítkovice) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5129.

Olomouc: Konrád - Valenta, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas - Laš, Herman, Buc - Vodný, Řípa, Eberle - T. Mikúš, Húževka, Kucharczyk - Jergl, Holec, Pekr. Trenéři: Venera a Tomajko.

Vítkovice: Kantor - Čerešňák, Kudělka, Štencel, Štich, Philipp, Klok - Olesz, Strapáč, Hovorka - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Burger - Tomi, M. Hlinka, E. Němec. Trenéři: Svozil a Petr.

Zdeněk Venera (Olomouc): "Byl to vyrovnaný zápas, remíza byla po šedesáti minutách spravedlivá. Dali jsme rychlý gól, ale stejně rychle Vítkovice vyrovnaly, z toho jsme se vzpamatovávali dlouho. Pak jsme dostali smolný gól po chybě za brankou, ale stáhli jsme hru na tři lajny a podařilo se nám vytvořit si šance a vyrovnat. Nájezdy vyšly nám, jsme rádi za bod navíc. V říjnu tady Vítkovice prohrávaly, vyrovnaly v závěru a rozhodly v prodloužení, dnes jsme získali bod navíc my."

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Odehráli jsme tady slušné utkání, mohli jsme mít tři body, mohli jsme být i bez bodu. Nájezdy jsou už loterií. Máme bod, chtěli jsme více. Ale hráli jsme dvanáct minut v oslabení, to se těžko vyhrává. K vyloučením se nechci vyjadřovat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články