Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Gula: Hattrick by byl krásný, ale hlavní jsou dva body

Litvínov - Hokejový obránce Jiří Gula nepatří mezi vyhlášené střelce, přesto se stal hrdinou Litvínova. Dvěma góly se podílel na výhře Severočechů nad Pardubicemi a dokonce nebyl daleko od hattricku; ve 47. minutě totiž překvapil brankáře Brandona Maxwella střelou od červené čáry, která skončila na tyči.

Jiří Gula se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Spíš jsem nahazoval puk na gólmana, ale on to asi neviděl a překvapilo ho to. Stejně jako mě, že to neměl v lapačce," řekl Gula s úsměvem po zápase, ve kterém poprvé v extraligové kariéře skóroval dvakrát. Zápasů v nejvyšší soutěži má přitom na svém kontě už 270.

I proto ho tyč mrzela. Uvědomoval si, že hattrick byl blízko. "Slyšel jsem, jak to zazvonilo. Škoda, že se to neodrazilo dovnitř. Hattrick by byl krásný. Hlavní ale je, že máme dva body. V naší situaci potřebujeme každý bod," poukázal šestadvacetiletý bek na situaci úřadujícího mistra, který je v tabulce stále předposlední.

Gula patří spíš mezi defenzivní obránce, aktuálně však v Litvínově nastupuje i v přesilových hrách, ve kterých se dnes střelami od modré čáry prosadil. "Před prvním gólem jsem měl dost času, druhý jsem se štěstím propálil. Bylo tam dost těl, nohou. Jen jsem doufal, že to projde," přiznal Gula.

Je nám líto, video expirovalo.
Gula: Škoda, že jsem nepřidal ještě třetí gól

Verva po špatné první polovině sezony začíná více sbírat body, proti Pardubicím si připsala třetí výhru za sebou a celkově Litvínov bodoval ve čtyřech z posledních pěti zápasů. "Obrana šla nahoru. Dostáváme málo gólů, ale škoda, že jich více nedáváme. Odehráli jsme dost zápasů, které jsme mohli urvat na naší stranu. Vyhrát zápas na jeden dva góly je těžké. Doufám ale, že to alespoň takhle půjde dál," přál si litvínovský odchovanec.

Severočeši se v případě výhry v normální hrací době mohli dostat před svého dnešního soupeře na 12. místo tabulky, to však Gula neřeší. "Bojujeme o desítku a zápasů ještě máme dost. Teď v neděli hrajeme jeden důležitý ve Varech, pak nás čekají Vítkovice nebo Zlín. Ani tlak si nepřipouštíme, jedeme dál. Cítíme, že jsme se zvedli a chceme vyhrávat," dodal Gula rozhodně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články