Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dva bleskové góly přinesly Hradci vítězství nad Zlínem

Hradec Králové - Hokejisté Hradce Králové zdolali ve 36. kole extraligy Zlín 3:1, když na konci první třetiny díky gólům Antonína Honejska a Adama Courchainea během 33 vteřin otočili výsledek. Ten ještě potvrdil v závěru při power play Rudolf Červený. Zlín prohrál teprve podruhé z posledních osmi zápasů.

Utkání Hradec Králové - Zlín
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Hned první minuta duelu přinesla vzruch. Jenže ne hokejový. Po jedenadvaceti vteřinách hry se zastavila časomíra na kostce nad ledem a pořadatelé oznámili, že bude zápas měřen ručními stopkami. Hlasatel pak oznamoval průběžný čas či například dobu, která uplynula z přesilové hry. Závada byla odstraněna v osmé minutě. V té době už hosté vedli, protože využili první přesilovku. Gól padl po perfektní akci, po dvou křížných přihrávkách. Na konci spolupráce byl útočník Petr Holík, který pálil do odkryté branky.

Hosté byli v prvních deseti minutách lepší, Hradci se nedařil přechod do útočného pásma - a to ani v přesilovkách. Přesto si v jedné z nich vytvořil dvě jasné šance, jenže Kudrna Kašíka nepřekonal a Bednář trefil tyč. Ve druhé třetině byl lepší Hradec, jenže zlínský brankář Kašík byl výborný. Při Courchainově teči mu ale pomohla i tyč. Neuvěřitelný zákrok pak předvedl proti Ihnacakově střele, kterou kryl vyrážečkou, či při Kukumbergově jasné šanci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové - Zlín

Třetí třetina byla urputná a plná osobních soubojů. Došlo i na jednu menší bitku, v níž se utkali hradecký Kopta se zlínským Čechem. Objevily se však také šance, velkou měl hned v první minutě hostující střelec Bukarts. Jenže lotyšský útočník v úniku nezvolil dobré řešení a Kacetl zasáhl. Rozhodnout poté mohl hradecký obránce Karel Pilař, jenže jeho teč Kašík zpacifikoval.

V posledních minutách se Zlín dostal do tlaku, Hradec dělal chyby, například Pláněk přihrál přímo na hokejku Čachotskému, jenže jeho tvrdou ránu Kacetl zastavil. V přesilovce si na něj nepřišel ani Říčka. Hradec pak velkou bojovností, když do střely skočil dokonce i matador Bednář, vedení udržel. Sedmatřicet vteřin před koncem navíc rozhodl v power play hostů hradecký Červený. Při brance si připsal asistenci i brankář Kacetl.

Hradec Králové - PSG Zlín 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Honejsek (K. Pilař), 19. Courchaine (Hronek, J. Kudrna), 60. Červený (Bednář, Kacetl) - 7. P. Holík (Žižka, Bukarts). Rozhodčí: Šindler, R. Svoboda - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 4775.

Hr. Králové: Kacetl - K. Pilař, Čáp, Pláněk, Jank, Hronek, Frühauf, Dietz, Vašíček - Bednář, Kukumberg, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - J. Kudrna, T. Knotek, Courchaine - Berger, R. Pilař, Kopta. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Maruna, Kubiš - Čachotský, Roman Vlach, O. Veselý - T. Sýkora, Cibák, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Vladimír Kýhos (Hradec Králové): "Měli jsme lepší vstup než v minulých zápasech, ale Kašík toho vychytal opravdu hodně. Druhá půlka zápasu vypadala, že máme strach o výsledek. Neudrželi jsme puk, jen jsme vyhazovali, nehráli jsme naši hru. Musím pochválit brankáře Kacetla. Výkony ovlivňuje i to, že hrajeme jednou týdně, hráči nemají zápasové tempo. Problém s časomírou nám nevadil, bylo to stejné pro oba týmy. Bylo dobré, že hlásili průběžný čas."

Rostislav Vlach (Zlín): "Myslím si, že zápas měl dvě roviny. V první půlce byli domácí lepší, byli jsme v defenzívě. Podržel nás Libor Kašík, který minimálně dva až tři góly chytil. Domácí byli bruslařsky lepší, ale pak se to vyrovnalo. Jenže v šancích jsme měli málo důrazu, v naší situaci ho musíme mít víc. Rozhodla půlminuta v první třetině. První gól Hradce byl trochu se štěstím, při druhém jsme udělali chybu, byl tam neobsazený hráč v jasné pozici. Kdybychom šli do druhé třetiny s jedním inkasovaným gólem, mohlo to být jiné."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články