Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ton poprvé v sezoně skóroval a vychutnal si děkovačku

Brno - Ve svém teprve čtvrtém startu v sezoně se poprvé v dresu Komety Brno bodově prosadil útočník Petr Ton. Bývalý nejlepší střelec a nejproduktivnější hráč soutěže stál u prvních dvou branek a výrazně přispěl k vítězství nad Chomutovem 3:1. Po utkání mu brněnští fanoušci připravili divadelní děkovačku. Vyvolávali jeho jméno a musel se ještě jednou vrátit na ledovou plochu.

Petr Ton v utkání s Chomutovem
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Ke vstřelenému gólu Tonovi pomohl útočník Pirátů Marek Račuk, který si jeho přihrávku srazil do vlastní sítě. Na druhou branku Ton přihrál nejlepšímu současnému střelci Komety Janu Hruškovi. "Povedla se nám jedna akce, kdy jsme soupeře zavřeli. Nalákal jsem na sebe dva hráče a přihrával Hruškovi, který by dával gól do prázdné branky. Hráč, který jej bránil, si to tam hodil," popsal Ton gólovou situaci.

Gólu nepřipisoval svou velkou zásluhu. "Nechci, aby to vyznělo jako rouhání, že si toho nevážím. Jsem rád, že jsem přispěl k vítězství, podařilo se mi skórovat a u mého jména už není ve statistikách nula. Ale důležité jsou tři body," řekl.

Střelecký zápis vnímá hlavně jako psychickou vzpruhu. "Vím, že v mé hře jsou velké rezervy. Bojujeme o každou minutu, každou píď ledu. Zápasy jsou nesmírně vyrovnané. Naše výhry se rodí hrozně těžce. Počítají se ale stejně, jako bychom vyhráli o pět gólů. Důležité jsou tři body," poznamenal Ton a vyzdvihl výkon brankáře Čiliaka, jenž měl podle něj lví podíl na vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Chomutov

Ton se po dlouhodobém zranění vrátil do sestavy teprve v pátek v utkání pod otevřeným nebem proti Spartě. Hodně mu prý při comebacku pomáhá spolupráce s Janem Hruškou. "Prorokoval jsem mu už v létě, že mu to bude pálit. Po střelecké stránce má nejlepší sezonu. Jen jsem si myslel, že s ním odehraju víc zápasů. Umí gól dát, ale dokáže je i připravit," řekl Ton o spoluhráči, který z jeho přihrávky vstřelil druhý gól zápasu.

I třetí utkání po návratu odehrál Ton kvůli zranění lícní kosti s celoobličejovým krytem, na který si postupně zvyká. Nejvíce problémů měl v pátek, kdy se mu vzhledem k počasí kryt mlžil. "Ještě nevím, jak dlouho ho budu nosit. Čeká mě teď vyšetření a rozhodnutí bude záležet na lékařích. Spoluhráči si už dělají legraci, že bych ho měl nosit stejně, jako fotbalový brankář Petr Čech používá ochrannou přilbu," smál se Ton.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články