Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Liberec drtil Pardubice, výhru ale vydřel až v závěru

Pardubice - Další tři body si připsal Liberec, který tak nadále neohroženě vede extraligu a navýšil svůj náskok na čele již na čtrnáct bodů. Bílí Tygři se ale v Pardubicích k výhře protrápili. Východočechy sice porazili i potřetí v sezoně a přestříleli svého soupeře 43:15, v zápase však vedli všehovšudy deset minut a o vítězství 3:2 rozhodl až osm minut před koncem z přesilovky Řepík. 

Utkání Pardubice - Liberec
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Dynamo nemohlo do utkání nasadit kapitána Rolinka, funkci od něj převzal Sýkora. Pardubice se rozjetého soupeře nezalekly a začaly s ofenzivní chutí. Na začátku třetí minuty tak Rapáč svojí první brankou v extralize poslal domácí do vedení, Lašáka překonal ranou pod horní tyč.

Pak ale režii zápasu převzal na dlouhou dobu Liberec. Maxwell si dokázal poradit s těžkými střelami Bakoše i Plutnara, při Valského ráně mu pomohla tyč. Ve 12. minutě už ale při signalizované výhodě nedosáhl na kličku a rychlé zakončení Výtiska.

Bílí Tygři si i poté udržovali střeleckou převahu a domácí pustili na delší dobu před Lašáka jen při jejich přesilové hře, kterou bez potíží ubránili. A naopak svou početní výhodu ve 26. minutě využili. Po sérii vyloučení hrál Liberec ve čtyřech proti třem a Bakoš střelou pod horní tyč poslal hosty poprvé do vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Liberec

Pardubice dokázaly do dvou minut vyrovnat, když se ze strany trefil Sýkora a zaznamenal šestou branku v pátém zápase v řadě. Za vyrovnaného stavu přibylo osobních střetů a šarvátek, gól ale nepadl ani při hře ve čtyřech na obou stranách.

Blízko ke třetí brance byl Krenželok, který se protáhl před Maxwella, ale blafák nedotáhl. Na druhé straně před odkrytou brankou minuli kotouč Redenbach a Poulíček. Na konci druhé části se Liberec dostal při oslabení do přečíslení, ale Krenželok na Maxwella znovu nevyzrál.

Série vyloučení pokračovala i ve třetí části, ale ani jednomu týmu se v početní výhodě dlouho nedařilo. Až při liberecké přesilovce ve 49. minutě bylo kolem Maxwella horko. Vampola snadno projel až před branku, ale gólmana zblízka neprostřelil. Vzápětí Derner minul odkrytou branku a za chvíli znovu Vampola pálil do tyče.

Při další početní výhodě už se Tygři radovali. Řepík dostal přihrávku na hranici brankoviště a po rychlém manévru vrátil svému týmu v 52. minutě vedení. A tato trefa se ukázala i jako rozhodující. Domácí sice bojovali, ale na další vyrovnání už nenašli síly. Až v posledních vteřinách se do šance dostal Marcinko, ale z mezikruží minul branku a zápas skončil. 

HC Dynamo Pardubice - Bílí Tygři Liberec 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Rapáč (Voženílek), 28. P. Sýkora (Marcinko) - 12. Výtisk (Vampola), 26. Bakoš (Birner, Bulíř), 52. Řepík (Birner, Vampola). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Belko, Hynek. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:2. Diváci: 7865.

Pardubice: Maxwell - Nedbal, Čáslava, Bokroš, Gregorc, Štajnoch, L. Havlík, Šeda, Ščotka - Orsava, Nahodil, Poulíček - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Rapáč, Kaut, Voženílek - Moučka. Trenéři: R. Král a Zadina.
Liberec: Lašák - Ševc, Vitásek, Mojžíš, Derner, Výtisk, Plutnar - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák. 

Richard Král (Pardubice): "Výsledek je celkem vyrovnaný, ale Liberec byl herně jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrál. Projevila se jeho současná forma i fakt, že hráči jsou v pohodě a dovolí si věci, které my ne. Rozhodující byly přesilové hry, které jsme nedokázali využít. Měli jsme i takové, že jsme se ani nedostali do pásma, to by se nemělo stávat."
Filip Pešán (Liberec): "Byli jsme velmi zaskočeni nástupem domácího celku. Dali nám branku a mohli přidat další. Celkově jsme nechytili začátek, a tím se naše hra rozhodila. Celé utkání nás provázela velká nedisciplinovanost, a to jak v technických věcech, tak hlavně směrem k rozhodčímu. Oboustranně to nebylo disciplinované utkání, nemělo moc velké tempo. Přesto jsme jednu z přesilovek v závěru proměnili a rozhodli. Vrcholem naší nedisciplinovanosti bylo závěrečných deset vteřin, kdy jsme měli kotouč na holi, ale málem inkasovali vyrovnávací branku. Musíme to rozebrat a poučit se." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články