Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sparta porazila v dohrávce Zlín a je druhá

Praha - Hokejisté Sparty porazili v dohrávaném utkání 15. kola extraligy Zlín 4:2 a posunuli se na druhé místo tabulky. Pražané rozhodli o výhře i přes velkou převahu ve druhé třetině až ve třetí části, vítězný gól vstřelil ve 49. minutě obránce Adam Polášek. Sparta bodovala i v patnáctém domácím zápase v sezoně. Zlín v O2 areně přišel o sérii čtyř výher.

Utkání Sparta - Zlín
zdroj: ČTK/Kateřina Šulová

Pražané byli od první minuty střelecky aktivnější, první výraznější šanci si ale vypracovali až v 5. minutě. Klimkův pokus však Kašík v pohodě vyrazil. Skóre nedokázal následně otevřít ani Pech. Do vedení se Sparta dostala v 15. minutě, kdy se střelou od modré čáry pod horní tyč prosadil Čajkovský.

Hostům k vyrovnaní pomohla přesilová hra, faul Saboliče potrestal Veselý. Pöpperle vyrazil Vlachovu střelu jen před zlínského kapitána, od kterého se puk odrazil za brankovou čáru. Ve druhé třetině však byl zlínský matador vyloučen a i domácí hned první početní výhodu využili. Gólově se prosadil Přibyl.

Sparta následně zápas ovládla a hrálo se prakticky jen ve zlínském obranném pásmu. Kašík si však připisoval jeden zákrok za druhým. Nepřekonali jej ve velkých příležitostech Buchtele, Netík ani Pech. Zejména domácí kapitán Netík několikrát zklamal v koncovce, při Matějíčkově trestu netrefil z dorážky ani odkrytou branku.

Domácí soupeře ve druhé třetině výrazně přestříleli (18:6), do kabin se ale šlo opět za nerozhodného stavu. Zlín totiž využil i druhou přesilovku. Hrbasovo vyloučení využil pohotově dorážející Bukarts, jehož střelu do odkryté branky zřejmě ještě tečoval Žižka.

Vyrovnání hosty povzbudilo a na začátku závěrečné dvacetiminutovky byli aktivnější. Pöpperle však byl připravený, do vedení se tak opět mohla dostat Sparta. Ve 49. minutě prostřelil Kašíka potřetí Polášek, stejně jako Čajkovský se prosadil pokusem od modré čáry. Potřetí se již Beranům vyrovnat nepodařilo, naopak při závěrečné power play inkasovali počtvrté.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Zlín

HC Sparta Praha - PSG Zlín 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Čajkovský (Přibyl, Forman), 26. Přibyl (Forman), 49. Polášek (Kumstát, Netík), 60. Sabolič (Klimek) - 19. O. Veselý (Roman Vlach, Čachotský), 38. Žižka (Bukarts, Říčka). Rozhodčí: Polák, Lacina - Frodl, Špůr. Vyloučení:6:7, navíc Čajkovský (Sparta) 10 min a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4362.

Zdeněk Moták (Sparta): "Z naší strany to bylo vydřené a vybojované vítězství. Ve druhé třetině jsme si vytvořili spoustu brankových příležitostí, ve kterých jsme měli skórovat, ale bohužel se nám to nepodařilo. Museli jsme tak bojovat až do konce. Vážíme si ale toho, že jsme vyhráli."

Rostislav Vlach (Zlín): "Z naší strany to nebylo moc vydařené utkání. Chyběla nám tam šťáva, důslednost v osobních soubojích. Sparta byla o krůček lepší a zaslouženě vyhrála."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články