Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Duda po předčasném konci ve Varech posílí Litvínov

Litvínov - Hokejový útočník Radek Duda odchází z extraligových Karlových Varů do Litvínova. Opačným směrem míří na hostování do 30. dubna 2017, tedy do konce příští sezony, obránce Marek Baránek. Západočeši zároveň získali útočníka Jakuba Svobodu, jenž dosud hrál v Pardubicích.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejový útočník Duda odešel z Karlových Varů do Litvínova

Šestatřicetiletý Duda byl z kádru Karlových Varů vyřazen už před necelými dvěma týdny, kdy se s klubem dohodl na ukončení spolupráce. Litvínov měl o jeho služby zájem delší dobu, až nyní ale zástupci Vervy a Energie potvrdili dohodu o převodu jeho hráčských práv. Litvínov převzal Dudovu smlouvu do konce příští sezony.

Výměnou za autora sedmi branek a 12 asistencí v aktuálním extraligovém ročníku přichází do Karlových Varů dvacetiletý Baránek. Účastník letošního juniorského mistrovství světa hrál doposud hlavně v prvoligovém Mostě a i Západočeši počítají s tím, že jej odešlou do druhé nejvyšší soutěže. Měl by hrát v Jihlavě, s níž Karlovy Vary spolupracují.

Jiří Šlégr:

Jiří Šlégr"S tou jeho povahou si ho bereme a v Litvínově jsme se z toho nikdy nezbláznili. Takže k tomu přistupujeme tak, že bereme kvalitního hokejistu a s tou povahou si budeme muset nějak poradit. Já v tom ale prozatím nevidím vůbec žádný problém a neřešil bych jeho minulost. Co jsem s ním mluvil, tak má obrovskou chuť hrát. To je pro nás velice dobrá známka."

Dudovy body by se mohl pokusit nahradit Svoboda. "Máme špatnou produktivitu, dáváme málo gólů. Příchodem Jakuba Svobody si slibujeme zlepšení naší produktivity. Jedná se o útočníka, který je schopen dávat branky. Navíc je v ideálním věku," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk.

Pětadvacetiletý forvard má nyní s Energií smlouvu do konce sezony. "Pokud to bude fungovat, rádi bychom s Jakubem prodloužili smlouvu i na další sezonu," dodal Vaněk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články