Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Karlovy Vary po vítězství v derby doma udolaly Třinec

Karlovy Vary - Karlovarští hokejisté si připsali druhé vítězství v řadě, když doma přetlačili Třinec 2:0. Forma Ocelářů je stále alarmující, Slezané si připsali čtyři porážky v posledních třech utkáních a Západočeši už na desátý tým extraligy ztrácejí jen tři body. O vítězství Energie rozhodl Bartek v závěru první třetiny, deset vteřin před koncem pojistil do prázdné brány vítězství domácích Skuhravý.

Radost karlovarských hokejistů
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Oba celky se v dosavadním průběhu sezony spíš trápí a na úrovni hry to bylo vidět. Se střeleckými příležitostmi obě mužstva v úvodu šetřila. Šanci otevřít skóre měl hostující Polanský, z bezprostřední blízkosti však neprotlačil puk za Závorkova záda.

Na druhé straně Harkabus střelou z mezikruží provětral Hrubcovy betony a následně Marosz jeho lapačku. Do kabin po první třetině odcházeli spokojenější domácí. V 19. minutě Bartek nahodil puk před třineckou branku a Rohanem obtěžovaný Žejdl si puk srazil do vlastní branky.

Druhá dvacetiminutovka přinesla sérii vyloučení na obou stranách. Třinec zjednodušil a zrychlil hru, což vyústilo v jeho soustavnější tlak. Jen střelecká nemohoucnost Slezanů zapříčinila, že ani v této části hry nevstřelili branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Třinec

Největší šance si postupně vytvořili Kopecký, jehož zadovka skončila mimo, a ve 36. minutě Slovák, který se ve vlastním oslabení ocitl zcela sám před karlovarskou brankou. Slovenský bek ale střelu namířil jen nad branku. Západočeši kontrovali rychlými protiútoky, druhý gól ale přidat nedokázali.

Ve třetí třetině Energie bránila těsný náskok a nechtěla dopustit, aby jako v řadě předešlých utkání v závěru inkasovala. Ve 49. minutě mohl definitivně rozhodnout Bartek, ale jeho dorážku po střele Kůse zlikvidoval Hrubec.

Třinec tlačil, ale velké gólové příležitosti si nevytvářel ani v přesilových hrách a střely z větší vzdálenosti Závorka jistě likvidoval. V 60. minutě při vyloučení Sičáka se hostující trenéři odhodlali k power play a Oceláři se tak snažili vyrovnat ve hře šest na čtyři. Překonat Závorku se jim ale nepodařilo, naopak Skuhravý upravil na konečných 2:0. 

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky: 19. Bartek, 60. Skuhravý. Rozhodčí: R. Svoboda, Hejduk - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 8:7. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 2714.

Karlovy Vary: Závorka - Dvořák, Bičánek, Redlihs, Sičák, Benák, Gulaši, J. Tomeček - Huna, Marosz, I. Rachůnek - Bartek, Kůs, Rohan - Koblasa, Skuhravý, Vachovec - Harkabus, Osmík, Gorčík. Trenéři: Oremus a Mlejnek.
Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Roth, Galvas, Hrabal, M. Doudera, Slovák - Irgl, Kopecký, Dravecký - Rákos, Plíhal, Adamský - Jašek, Polanský, Žejdl - Luka, T. Káňa, Matuš. Trenéři: Mucha a Malík. 

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "My jsme naposledy bodovali doma 13. listopadu a dnes je 13. prosince, takže jsme doma po dlouhé době potvrdili body zvenku. Věřím tomu, že jsme dali částečný, i když velmi malý dárek našim fanouškům pod stromeček. Věřím, že jsme si je dnešní hrou zase trošku naklonili na naši stranu."
Marek Malík (Třinec): "Určitě jsme dnes nespokojeni. Přijeli jsme sem vyhrát, v nejhorším případě bodovat. Byli jsme aktivnější, možná jsme prohráli i nešťastně, ale bohužel bez gólu se vyhrát nedá. Výkon mužstva sice byl takový, jaký bychom si představovali, ale musíme k tomu přidat i nějaké góly." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články