Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Liberec vyhrál v Hradci, Bakoš rozhodl deset sekund před koncem

Hradec Králové - Hokejisté Liberce vyhráli v dohrávaném utkání 17. kola extraligy na ledě Hradce Králové 4:3 v prodloužení a upevnili si tak vedení v tabulce. O výhře lídra soutěže rozhodl svojí druhou brankou v utkání Martin Bakoš deset sekund před koncem nastaveného času. Východočeši tak poprvé pod vedením nového trenéra Vladimíra Kýhose prohráli.

Utkání Hradec Králové - Liberec
zdroj: ČTK

V Hradci se potkaly týmy, které se vezly na úspěšné vlně. Hradec vyhrál po změně trenéra dva zápasy v normální době, Liberec je úspěšný vlastně od začátku sezony: usadil se na prvním místě tabulky a ovládl poslední tři kola.

V první třetině to bylo vidět, Bílí Tygři byli lepší. Do velké šance se dostali hned ve 3. minutě, kdy jel po dlouhé křížné přihrávce Vampola sám na Kacetla, ale hradecký brankář včas srazil betony a střelu mířící mezi nohy zastavil. Na první branku se přesto nečekalo dlouho. V následující minutě nejprve hradecký Šimánek nezužitkoval šanci a hosté se ihned po chybě obránce Frühaufa dostali do vedení; bekhendovou střelou se prosadil Bakoš.

Severočeši byli i dál lepší, jenže Kacetl v domácí brance byl výborný. Nepřekvapil ho ani ve velké příležitosti Bakoš, střelec první branky. Naopak Mountfield se dočkal vyrovnání, pomohla mu přesilová hra při vyloučení obránce Ševce. Kanaďan Ihnacak se trefil dorážkou z velkého úhlu. Do konce první části už ani jeden tým neskóroval, i když Liberec měl výhodou dvou dalších přesilovek. Nabídl mu je útočník Kukumberg, který hned devět vteřin po uplynutí jednoho trestu fauloval a sudí ho znovu vykázali mimo hru.

Ve druhé části se Hradec výrazně zvedl, především v pohybu. Vyrovnal se hostům v bruslení, v důrazu a byl mnohem nebezpečnější než v první třetině. Skórovat mohl ve vlastním oslabení, Knotek však v úniku pálil těsně vedle. Domácí se ve 30. minutě zaslouženě dostali do vedení. Köhler si před brankou zpracoval nahozený puk a překonal Lašáka. Liberec vyrovnal ve 38. minutě šťastnou brankou, Valského pokus srazil do brány bruslí obránce Pilař.

Pro zkušeného beka to nebyl jediný puk, který poslal do sítě. Pilař totiž ve třetí třetině pálil i do té správné branky. Hradec nezužitkoval krátkou přesilovku pěti proti třem, ale těsně po ní Pilař prostřelil Lašáka. Domácí poté mohli rozhodnout, jenže matador Kudrna neproměnil jasnou možnost. Liberec i proto srovnal skóre. V 50. minutě se po vyhraném vhazování trefil tvrdou ranou obránce Ševc. Do konce základní hrací doby mohl rozhodnout například domácí Šimánek, přesto duel pokračoval prodloužením.

V něm byl lepší Liberec, největší příležitost přesto měli domácí Dej s Ihnacakem. Nedali a deset vteřin před koncem rozhodl po chybě kapitána Vydareného svým druhým gólem Bakoš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové - Liberec

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 3:4 v prodl. (1:1, 1:1, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Ihnacak (Šimánek, K. Pilař), 30. Köhler (Pláněk, Bednář), 42. K. Pilař (Courchaine, Bednář) - 4. Bakoš (Bulíř, Radivojevič), 38. Valský, 50. Ševc (Vampola), 65. Bakoš (Valský). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - Frodl, Hynek. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:0. Diváci: 4564.

Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Frühauf, Dietz, Vašíček, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Červený, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Troliga, Honejsek. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.

Liberec: Lašák - Ševc, Šimek, Říha, Derner, Plutnar, Výtisk - Lakatoš, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Ordoš, Stránský, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Vladimír Kýhos (Hradec Králové): "Nebyli jsme dost připraveni na to, že na nás soupeř na začátku takhle vlítne. Měli jsme štěstí, že jsme dostali jen jednu branku. Ve druhé třetině jsme vedli, pak měl Šimánek dvě šance. Kdyby proměnil, hrálo by se nám mnohem lépe. Ve třetí třetině prohrajeme jednu buly a soupeř vyrovná... V prodloužení se hra přelévala, jenže pak jsme udělali chybu ve středním pásmu, na což jsme hráče upozorňovali. Kluky ale musím pochválit, dokázali jsme zatlačit soupeře, který je v extralize suverénní."

Filip Pešán (Liberec): "Čekali jsme v Hradci velmi těžký zápas, což se potvrdilo. Nový trenér, nový impuls, vynikající tým, vynikající fanoušci. V první třetině jsme byli lepší, dali jsme první gól, ale domácí pak po nesmyslném vyloučení vyrovnali. Ve druhé jsme tahali za kratší konec. Ve třetí třetině byl Hradec lepší, přesto jsme vyrovnali. V prodloužení jsme byli lepší my, ale paradoxně měl Hradec velkou šanci, kterou chytil brankář Lašák. Poté jsme rozhodli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články