Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Klepiš a Hrňa v Třinci dohráli

Třinec - V hokejovém Třinci skončili útočníci Jakub Klepiš a Erik Hrňa. Úřadující vicemistr, který se krčí až na desátém místě extraligové tabulky, obě opory týmu z minulé sezony s okamžitou platností vyřadil z kádru.

Obětí prvního radikálního řezu se stali mistr světa z roku 2010 Klepiš a nejlepší střelec uplynulé extraligové sezony Hrňa. "Vedení klubu dnes rozhodlo, že oba u nás s okamžitou platností končí. O jejich dalším působení se jedná," řekl mluvčí klubu Tomáš Želazko.

Oba útočníci se stejně jako celý tým trápí. Hrňa vstřelil v první polovině základní části tři góly a přidal osm nahrávek. Klepiš jako jeden z nejlépe placených hráčů klubu i celé soutěže je v klubovém bodování právě před Hrňou čtvrtý hlavně díky 11 přihrávkám, gól dal pouze jeden.

Po nedělní domácí porážce s Olomoucí (1:4) sám uznal, že nehraje dobře. "Vím, že nehraji, jak bych měl. Ani z padesáti procent. Nepomáhám moc týmu, beru to částečně i na sebe. Nikdy jsem moc gólů nedával, spíše jsem nahrával. Ale jeden gól je děsná bilance, to by se stávat nemělo. Gólmani jich dali pomalu více než já. Jsem na sebe naštvaný, že to nejde a není to ono," řekl Klepiš.

Je nám líto, video expirovalo.
Hrňa s Klepišem skončili v Třinci, druhý jmenovaný asi zamíří do Chomutova

Přejde Klepiš do Chomutova?

V Třinci už jednatřicetiletý útočník další příležitost ke zlepšení nedostane, bez angažmá by ale bývalý dlouholetý slávista neměl zůstat dlouho. Podle serveru isport.cz se možná už dnes přesune za koučem Růžičkou do Chomutova. "Žádné spekulace ohledně možnosti příchodu Jakuba Klepiše nebudeme v tuto chvíli komentovat," řekl za klub Libor Kult, který má na starosti komunikaci s médii. Zájem bude nejspíš i o sedmadvacetiletého Hrňu, který v minulé sezoně zazářil 33 trefami.

Neúspěšný finalista uplynulého ročníku se tým pokusí probudit i dalšími změnami. Podle zákulisních informací pracuje na několika výměnách, v nichž by teoreticky právě Klepiš s Hrňou mohli figurovat. Podle spekulací by ze Zlína, který se také trápí, mohl pod Javorový zamířit zkušený zadák Tomáš Žižka.

Oceláři prakticky od startu sezony neplní vysoké ambice šéfů klubu. K lepším výsledkům nevedla ani rezignace kouče Jiřího Kalouse, kterého 14. listopadu nahradil René Mucha. Třinec je po sérii tří proher desátý a postavení zaručující účast v play-off drží pouze o jeden bod před Pardubicemi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články