Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Litvínov se dále trápí, doma si neporadil ani s Karlovými Vary

Litvínov - Litvínovští hokejisté sice ovládli dvě poslední utkání po samostatných nájezdech, na jejich formě to ale moc nepřidalo. Obhájce titulu, který letos vyhrál jen dva zápasy v základní hrací době, další tříbodové vítězství opět nepřidal a prohrál s doposud předposledními Karlovými Vary 1:4. Severočeši tak naplno nebodovali podvanácté v řadě.

Utkání Litvínov - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Karlovarští odstartovali podkrušnohorské derby trochu nešťastně, když už po 42 vteřinách fauloval vysokou holí jejich kapitán Bičánek a inkasoval trest na dvě plus dvě minuty. Slibnou výhodu však zanedlouho pokazil domácí bek Kubát, jenž si pomohl sekáním při úniku Gorčíka. Ten i přesto zvládl zakončit a Janus musel vytáhnout dobrý zákrok.

Jen co se poměr sil na ledě vyrovnal, začali hosté přebírat iniciativu, byli o něco živější a Janus musel řešit ošemetnější situace. Při jedné z nich ho zachránilo až příliš dlouhé přemítání Rodneyho nad zakončením. Na začátku 12. minuty si Litvínov zahrál poprvé přesilovku, když svou holí fauloval opět Bičánek. A domácí se nepoučili - Rohan vybojoval puk ve středním pásmu a povedenou ranou otevřel v oslabení skóre.

Druhé dějství příliš vzruchu nenabídlo. Až na konci 36. minuty zůstal kotouč volně za Závorkou, jeden z hostujících hráčů ho ale skokem plavmo odklidil včas do bezpečí. Hosté přesto navýšili své vedení, když najíždějící Benák usměrnil Rachůnkovu nabídku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Karlovy Vary

Po návratu ze šaten oživil už po 28 sekundách naděje domácích Kubát, jenž netradičně vyřešil přečíslení, když zvolil místo nahrávky kousek za modrou čárou nekompromisní ránu na Závorku a byl úspěšný.

V polovině třetí části nabídl Piroš svým faulem Západočechům 25 vteřin dvojnásobné přesilovky, ti si sice kloudnou příležitost nevypracovali, jenže Hüblův další prohřešek tuto výhodu vzápětí prodloužil o déle než minutu.

I v tomto případě Verva skvěle bránila, jenže v pokračující klasické přesilovce vyrazil Janus betonem Benákovu bombu přímo před Rachůnka, jenž nezadržitelně pálil do odkryté branky - 1:3. Definitivu pak zajistil hostům o 69 vteřin později Gorčík, který zasadil zaskočeným domácím čtvrtý úder. 

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 41. Kubát (Trávníček) - 13. T. Rohan, 38. Benák (Marosz, T. Rachůnek), 53. T. Rachůnek (Benák), 54. Gorčík (Osmík). Rozhodčí: Hribik, Hrubý - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4124.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Baránek, F. Pavlík, Frolo - M. Hořava, Hanzl, Lukeš - Jánský, Hübl, Trávníček - Válek, Havlíček, Piroš - Jurčík, Smolka, Gerhát. Trenéři: Rulík, Weissmann a Šlégr.
Karlovy Vary: Závorka - T. Dvořák, Bičánek, Benák, Sičák, Rodney, Gulaši, Redlihs - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Bulík, Duda - Koblasa, Kůs, Vachovec - Gorčík, Osmík, T. Rohan. Trenéři: Oremus a Mlejnek.

Radim Rulík (Litvínov): "Představovali jsme si od mužstva úplně jiný výkon, ale bohužel se nám to nepodařilo. Vary lépe bruslily, hrály do obrany, zarputileji než my v osobních soubojích. I když se dvě třetiny nepovedly, dali jsme rychle gól ve třetí třetině a věřili, že bychom to utkání ještě mohli zdramatizovat. Pokazili jsme si to ale sérií vyloučení a inkasovali jsme další branku. Pak už jsme to dohrávali v křeči."
Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Myslím, že nám paradoxně pomohl vstup do utkání tím oslabením. Naši hráči se tím jakoby dostali do utkání. Vstup do druhé a třetí třetiny nebyl z naší strany dobrý, tam jsme měli velké problémy. Asi klíčový moment z našeho pohledu byl ten dlouhý úsek přesilových her ve třetí třetině, kdy jsme jednu přesilovku využili gólem na 3:1. Tři body jsou pro nás vynikající, hlavně z pohledu psychického rozpoložení mužstva." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články