Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Masér Chomutova napadl hráče Komety. Případem se zabývá disciplinární komise

Chomutov - Vyhrocenou dohru mělo utkání Chomutova a Komety Brno. V centru dění ale nebyli bývalí trenéři reprezentace Hadamczik a Růžička, nýbrž masér Chomutova František Moščic a útočník Komety David Ostřižek. Hráče hostů Davida Ostřížka totiž při odchodu do kabiny napadl hokejkou člen realizačního týmu Pirátů a udeřil jej do zad. Následně se dostal do konfliktu i s dalším útočníkem Jakubem Koreisem, který se spoluhráče okamžitě zastal. Incidentem se bude zabývat i disciplinární komise, neboť rozhodčí jej zaznamenali v zápase o utkání. 

"Požádali jsme oba kluby o spolupráci při zjištění identity osoby, která se měla napadení dopustit, při zajištění případného kamerového či jiného obrazového záznamu incidentu a při oslovení osob, které byly svědky události a mohly by přispět k jejímu objasnění," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý. 

"Absolutně tomu nerozumím. To jsem v životě neviděl, aby kustod vyběhl ze šatny a sekal po hráčích hostujícího mužstva," kroutil hlavou nevěřícně Koreis, který podobně jako jeho spoluhráči považovali maséra Moščice za kustoda. Přestože konfliktu přihlíželi i pořadatelé, v zápisu jméno chomutovského agresora chybělo.

"Nějaký krpatý masér vyběhl a zpoza sekuriťáků sekl Ostříže (Ostřížka) a Koreise po hlavě a pak se schoval. Že si tohle dovolil, to ať radši do Brna nejezdí," řekl brankář Marek Čiliak. "To je jako někde na vesnici, to je dobytek. Udělat tohle v extralize... Tady nemá ten člověk co dělat," doplnil.

Zástupci chomutovského klubu se k situaci příliš vyjadřovat nechtěli. Hráči v té době byli ještě na ledě a slavili s fanoušky výhru 4:2. "Dozvěděl jsem se o tom poté, co jsme přišli do šatny. Nevím, zda to byl fanoušek nebo někdo jiný... Rád bych se k tomu vyjádřil, ale nevím," uvedl asistent trenéra Jan Šťastný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Kometa Brno

Ostřížek měl po úderu hokejkou do zad podlitinu, což rozhodčím na fotografii v mobilu ukázal i kouč Komety Alois Hadamczik. "Jestli si myslí, že chrání kabinu, tak je to debil. To se nedělá. Ani hráči na ledě po sobě tak agresivně nešli. On by se měl starat o to, aby byly nabroušené brusle. Hráči mu měli dát do držky a byl pokoj," řekl Hadamczik.

Útok hokejkou byl podle všeho reakcí na Ostřížkův faul na domácí hvězdu Romana Červenku, kterého brněnský hráč v závěru po souboji u mantinelu sekl hokejkou přes nohy.

Moščicovi podle všeho hrozí vysoký trest. "Těší mě, že se v této sezoně uklidnili hráči, ještě jsme žádnou stopku nemuseli dávat. Ale jestli začnou dělat podobné excesy funkcionáři, musíme to tvrdě trestat, aby se to neopakovalo," řekl Holý. 

Masér podle něj může dostat pokutu nebo mu bude zastavena činnost. "Hrozí mu až 500 tisíc pokuty nebo zákaz činnosti na rok a půl," doplnil Holý. Případ by rád vyřešil už příští týden. 

"Můžeme prohrát, můžeme se poprat na ledě, ale my funkcionáři, a on je funkcionář, musíme stát stranou a brát to, jak to je. To je věc hráčů. Když napadne kustod kustoda nebo trenér trenéra, tak to respektuju, ale aby kustod napadl hráče a honil si triko před Červenkou, to mi připadá ubohé. On se umí ubránit sám," podotkl Hadamczik.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články