Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Olomouc vydřela vítězství nad Libercem, ten ale zůstává na čele

Olomouc - Po celých čtyřicet minut utkání mezi Olomoucí a Libercem se ani jeden celek nemohl prosadit, poslední dvacetiminutovka ale přinesla řádné drama. Olomouc se díky dvěma povedeným přesilovkám dostala do dvoubrankového vedení, i Liberec se však prosadil v početní převaze a Olomouc se musela až do konce utkání strachovat o vítězství. Výsledek 2:1 už ale ubránila a může se radovat ze tří bodů. 

Trenéři Olomouce už zařadili do sestavy uzdraveného obránce Vyrůbalíka, ale stále chyběl Skrbek a v útoku přibyl na marodku Zeman, kterého nahradil Kucharczyk. Liberci scházel vedle dlouhodobě zraněných hráčů i reprezentační forvard Řepík, jehož místo v první formaci zaujal Jonák.

Hosté zahrozili hned v prvním střídání, když zakončil přečíslení tří na dva Vampola. Brankář Konrád podržel Hanáky také ve čtvrté minutě při šancích Vlacha a Lakatoše. Schwarze na druhé straně málem překonal po objetí branky Řípa. V přesilové hře Bílých Tygrů ve 12. minutě se zase zapotil Konrád. Zvládl rány od modré čáry i dorážky a Bulíř trefil boční síť.

Olomouc se ubránila i v oslabení na přelomu první a druhé třetiny. Krátce po skončení přesilovky zahrozil Vlach, Konrád ale opět nepustil puk za svá záda. Na druhé straně dorážel po střele Eberleho Rašner a jen těsně minul. Další možnosti Kohoutů měli Jaroměřský a Řípa. Oba však mířili v dobrých pozicích těsně vedle. Následně Schwarz Ondruškovu ránu vyrazil ramenem a pohlídal si i Bucovu střelu.

Při přesilové hře domácích pálil z křídla Buc, Schwarzovi vypadl kotouč, ale lapačkou jej stihl zachytit v brankovišti. Vzápětí spálil velkou příležitost Eberle, který po Řípově přihrávce opět zamířil jen do libereckého brankáře. Po skončení oslabení vyřešil Konráda i nebezpečný pokus Vlacha.

Po Vampolově faulu hrála Olomouc v závěru druhé části přesilovku a byla velmi blízko první branky. Schwarz ale uhájil svatyni po ranách Houdka a Vyrůbalíka i po Lašově dorážce. Pokračující přesilovku po druhé pauze ale Olomouc využila. Po Bucově přihrávce překonal Schwarze tvrdou ránou Houdek.

Domácí pokračovali v tlaku. Sám před brankou se objevil Holec, ale vysoko přestřelil. V další početní převaze mohli Hanáci navýšit vedení, ale Kucharczykovu dorážku chytil Schwarz. V oslabení tří proti pěti ale už hostující gólman inkasoval podruhé, když se prosadil z dorážky Laš.

Hosté málem snížili hned po skončení oslabení, proti Radivojevičovi si ale připsal důležitý zákrok Konrád. Hosté zápas zdramatizovali sedm minut před koncem, kdy také využili přesilovku. Birnerovu ránu dorazil za Konrádova záda Valský. Tři minuty před koncem měl šanci po Staňkově chybě Lakatoš, Konrád ale situaci zachránil. Skóre se nezměnilo ani v závěrečné power play. 

HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 41. Houdek (Buc), 49. Laš (Vyrůbalík) - 54. Valský (Stránský, Birner). Rozhodčí: Čech, Hejduk - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:5, navíc P. Jelínek, Derner (oba Liberec) oba 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4121.

Olomouc: Konrád - Houdek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Rašner - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, Kucharczyk, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Matai, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.
Liberec: Schwarz - Šimek, J. Říha, Derner, Havlín, Výtisk, Plutnar - Jonák, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Zdeněk Venera (Olomouc): "Byl to velice dobrý zápas. Liberec hrál výborně a potvrdil, že je právem ve vedení. V první třetině nás přehrával, pak jsme si na tempo zvykli. Po delší době jsme si pomohli přesilovkami, což spolu s výbornou defenzívou a skvělým Konrádem bylo dnes rozhodující. Přesilovkám se věnujeme pořád, někdy je lepší je úplně vynechat. Je to spíš otázka improvizace a sebevědomí hráčů. Zpětná přihrávka Buce na Houdka byla výborná. To je ta tvořivost, která se nedá nacvičit. U Marka Laše věříme, že mu střelecká forma vydrží. Je nám ale jedno, kdo branky dává."
Filip Pešán (Liberec): "Věděli jsme, že bude těžké na Hané bodovat. Inkasovali jsme v oslabení. Nedali jsme pár velkých šancí, více nám Olomouc nedovolila. Nebyl to stejný zápas jako minule, kdy jsme do Olomouce doma bušili. Tady hráli útočněji a jejich obranná hra nám dělala velké problémy. Hráčům asi vyčiním za to, že jsme zase dostali vysoké tresty. Jsou nesmyslně často. Je to už poněkolikáté a stojí nás to spoustu sil. Ukřivděnost do hokeje nepatří, musíme na tom zapracovat. Na Vampolu byly před jeho vyloučením a první brankou domácích v přesilovce dva hraniční zákroky, ale on to musí ustát." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články