Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta vyhrála i v Plzni a bodovala podvanácté v řadě

Plzeň - Už dvanáct utkání v řadě bez prohry v normální hrací době má na svém kontě Sparta. Pražané na ledě druhé Plzně vyhráli 4:2, v pětigólové přestřelce v prostřední části rozhodl o jejich vítězství Tomáš Netík. Sparta tak stále zůstává dva body za Indiány, má na ně ale dva zápasy k dobru.

Utkání Plzeň - Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Domácí v sestavě postrádali nemocného kapitána Kratěnu a i kvůli dalším absencím nasadil trenér Straka tři hráče partnerských Klatov a juniora Suchého. Přesto Indiáni začali aktivně, vyloučení Poláška ale nepotrestali.

V deváté minutě se připomněli také hosté, bombu Barinky z levého kruhu ovšem stačil Machovský reflexivně vyrazit. Z protiútoku nestačil exsparťan Bližňák z bezprostřední blízkosti překonat klečícího Lukáše. Hostující brankář měl štěstí v 15. minutě, kdy mu vypadl kotouč z výstroje a Beran nedokázal zakončit do odkryté branky.

Na druhé straně necelé dvě minuty před koncem první třetiny vypálil při přečíslení tři na dva nebezpečně z mezikruží Buchtele a jeho následnou dorážku Machovský nadvakrát vleže zlikvidoval.

Začátek prostřední části patřil Indiánům, pozorného Lukáše ovšem nepřekonal ranou bez přípravy Kubalík a za chvíli ani na brankovišti nekrytý Bližňák. Za chvíli musel spraťanský druhý brankář zastavit tvrdou střelu Holého z prostoru mezi kruhy. Poté se hrálo nahoru dolů a hosté zahrozili po polovině utkání pokusy aktivního Buchteleho a Klimka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Sparta Praha

Ve 34. minutě po rychlém brejku vybídl Sklenička ke skórování Preisingera, jenž ale odkrytou branku minul. Chvilku poté se naopak do vedení dostali hosté, když Kumstát ujel Jeřábkovi a uspěl s bekhendovým zakončením po ledě. Vzápětí po závaru v plzeňském obranném pásmu nepřidal druhou branku Cingel, na druhé straně při hře čtyři na čtyři Lukáš skvěle vytěsnil mimo ránu bez přípravy před brankou osamoceného Preisingera.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili lépe hosté, přesto domácí vyrovnali. Ve 48. minutě totiž potrestal při přesilové hře vyloučení Formana svižnou střelou zápěstím Lev. O necelé tři minuty později však zužitkovali početní výhodu také Pražané, když Čajkovskému trefu na 1:2 křížnou přihrávkou připravil Hlinka. Domácí odpověděli v 52. minutě také během přesilovky, ve které skóroval střelou bez přípravy opět Lev.

Stav 2:2 vydržel ale pouze necelé dvě minuty, v jejichž průběhu Pecha vychytal Machovský a Kudrna mířil do pravé tyče. Poté však po střílené přihrávce Poláška rozhodl o výsledku utkání zblízka pohodlně Netík a výhru hostů navýšil po samostatném úniku na 2:4 Hamilton. 

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 48. Lev (Kracík), 52. Lev (Jeřábek, Kracík) - 36. Kumstát (Eminger), 50. Čajkovský (J. Hlinka, J. Mikuš), 54. Netík (Polášek), 56. Hamilton (Cingel). Rozhodčí: Hradil, Hrubý - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. Diváci: 6120.

Plzeň: Machovský - Jeřábek, Chalupa, Holý, Pulpán, Kubka, D. Sklenička - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Poletín, Bližňák, Johnson - J. Sýkora, Preisinger, F. Suchý - Schleiss, Lev, M. Beran. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Sparta Praha: Lukáš - Čajkovský, Barinka, Eminger, Polášek, Hrbas, J. Mikuš - Netík, Klimek, Buchtele - Sabolič, J. Hlinka, Kumstát - Hamilton, Cingel, A. Kudrna - M. Procházka, Pech, Forman. Trenéři: Jandač a Moták. 

Michal Straka (Plzeň): "Bylo to vyrovnané utkání. Dlouho se hrálo bez gólu. Nás trochu mrzí druhá třetina, kdy jsme měli tlak a více ze hry. Soupeř nás ale potrestal gólem po chybě Lva na modré čáře. Ve třetí třetině jsme se dvěma přesilovkovými góly právě Lva dostali do hry a věřili jsme si alespoň na bod. Potom jsme ale v 54. minutě udělali chybu po buly, kde jsme si špatně rozebrali hráče a za chvíli jsme po úniku dostali čtvrtý gól. Potom už jsme neměli sílu to otočit a Sparta už si to pohlídala. Kratěna je zraněný s problémy v horní části těla. Hossa už měl nastoupit, ale opět onemocněl. A nemocný je i Moravčík."
Zdeněk Moták (Sparta Praha): "Dnešní utkání mělo nadprůměrnou úroveň. My jsme podali výborný výkon. Bylo tam z naší strany hodně obětavosti, nasazení a bruslení. Rozhodující bylo, že jsme vždy dokázali odpovědět gólem na vyrovnání domácích. Myslím si, že jsme si výhru zasloužili." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články