Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zlín selhal ve druhé třetině, Karlovy Vary potvrdily vzestup v tabulce

Zlín - Obávaná zlínská defenziva si druhou třetinu utkání s Karlovými Vary rozhodně za rámeček nedá. Obrana předloňského mistra v druhé části pětkrát kapitulovala, a nasměrovala tak Západočechy ke čtvrté výhře z posledních šesti utkání. Zlínu už nepomohly ani dva góly ve třetí části, připsal si tedy porážku 3:5. V tabulce na předposledním místě vystřídal právě Vary, které se posunuly na dvanáctou příčku.

Utkání Zlín - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Zlínští přitom začali aktivněji a mohli jít už ve čtvrté minutě do vedení, ovšem jak Říčka, tak Čachotský nedokázali dostat puk za ležícího brankáře Závorku. Následně se domácím naskytla 37 sekund trvající přesilovka pět na tři, ani v té ale neskórovali. Naopak za Vary při vyloučení Veselého zahrozil nebezpečnou střelou Huna, gólman Kašík ale reagoval včas. V závěru třetiny měli velikou možnost Kubiš či Havlík, jejich pokusy ale parádně vystihl Závorka.

Druhá třetina byla pro domácí noční můrou. Nejprve ve 25. minutě při přesilovce skóroval od modré čáry Bičánek, za čtyři minuty pokus Kůse dorazil Harkabus. A následně se prosadil po přečíslení Gorčík, jenž zároveň donutil Berany ke střídání brankářů a mnoho fanoušků k dřívějšímu ochodu domů.

Ani to ale kanonádu Energie nezastavilo, za Štůralu dostal kotouč opět při početní výhodě Huna. Zlínští snížili v oslabení zásluhou přesné střely Žižky, jenomže čtyřgólové vedení vrátil Západočechům rychle ještě v téže přesilovce Rodney, jenž využil přihrávky zpoza branky od Kůse.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Karlovy Vary

Ačkoli by se to nabízelo, Zlín nic nezabalil a na začátku třetího dějství snížil. Z vrcholku kruhu ukryl svůj pokus za beka soupeře Čachotský. V polovině třetiny byl vyloučen Sičák a domácí toho využili k dalšímu snížení. Žižka nalezl volného Marunu, jehož tečovaná střela skončila za Závorkou.

Hosté si vzali oddechový čas, domácí ale i nadále bojovali. Akci zlínského forvarda musel Gulaši zastavit za cenu faulu, v následné přesilovce ale Kubiš s Marunou nemířili přesně. Karlovy Vary, v jejichž sestavě údajně na základě rozhodnutí majitele klubu chyběl útočník Duda, tak výhru ubránili. Na ledě Zlína vyhrála Energie poprvé od prosince 2013. 

PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 3:5 (0:0, 1:5, 2:0)

Branky a nahrávky: 39. Žižka (Ondráček), 44. Čachotský (P. Holík, Matějíček), 50. Maruna (Žižka, Matějíček) - 25. Bičánek (Marosz, T. Rachůnek), 29. Harkabus (Koblasa, Kůs), 30. Gorčík (T. Rohan, Osmík), 34. Huna (Bičánek, Marosz), 40. Rodney (Kůs, Koblasa). Rozhodčí: Hodek, Mrkva - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 4207.

Zlín: Kašík (30. Štůrala) - Marušák, Urbanec, Matějíček, Žižka, Kotvan, O. Horák - Čachotský, P. Holík, Říčka - Ondráček, Maruna, Kubiš - Bukarts, Roman Vlach, O. Veselý - Havlík, Cibák, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Karlovy Vary: Závorka - J. Tomeček, Bičánek, Benák, Sičák, Dvořák, Gulaši, Rodney - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Bulík, Vachovec - Harkabus, Kůs, Koblasa - Gorčík, Osmík, T. Rohan. Trenéři: Oremus a Mlejnek. 

Rostislav Vlach (Zlín): "Byl to zápas o přesilovkách, my jsme jich měli v úvodu dost, ale nevstřelili jsme branku. Ve druhé části jsme to chtěli zlomit a dopadlo to přesně naopak. Ve třetí třetině jsme sice zkorigovali skóre, ale na vyrovnání jsme neměli síly ani štěstí."
Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Dnešní zápas dle mého hodně ovlivnila první třetina. Domácí měli mnoho příležitostí k tomu, aby se dostali do vedení, nám se to ale podařilo ubránit. A co se Zlínu v té první části nepovedlo, to nám šlo ve druhém dějství. Tři góly v přesilových hrách byly klíčem k vítězství, ale stalo se nám něco podobného, co s Brnem - inkasovali jsme nějaké góly. Oddechový čas to ale uklidnil a máme tři body. Myslím, že to je zasloužená výhra." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články