Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kopřiva drží Chomutov a vládne brankářským statistikám

Chomutov - Hokejový brankář Miroslav Kopřiva v 19. kole extraligy potvrdil formu a 26 úspěšnými zákroky přispěl k vítězství Chomutova nad Olomoucí 2:0. Vládne tak soutěži se třemi čistými konty a upevnil si vedení i s průměrem 1,61 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 93,73 procenta.

Miroslav Kopřiva
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Ani to nebudu komentovat. Jeden týden jste nahoře, druhý zase můžete být dole. Je mi to úplně jedno. Zajímají mě jen body a statistiky jsou bonus. Nejvíce se starám o umístění mančaftu. Je jedno, jestli je to 7:5, nebo 2:0," řekl Kopřiva, který byl rád, že se Piráti znovu díky jeho nule mohli radovat z druhé výhry z posledních šesti zápasů.

Čisté konto udržel jednatřicetiletý kladenský odchovanec i ve středu v prvním utkání po reprezentační pauze doma proti Vítkovicím (4:0), v pátek pomohl k bodu při porážce ve Zlíně 1:2 po samostatných nájezdech. "Hlavní je, že bodujeme. Body jsou pro nás teď důležitější než předvedená hra. Jsme rádi za tři body a musíme hrabat dál," navázal Kopřiva.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Olomouc

Chomutov oplatil Olomouci prohru 2:5 z prvního vzájemného zápasu v sezoně. Kopřiva na konci září na Hané za stavu 0:3 ve 26. minutě střídal. "Tehdy na nás domácí vlétli a pak dali takové dva slepené góly. Teď jsme hráli výborně, hodně dobře jsme bránili střední pásmo. Při hře pět na pět jsme byli lepší a jediné, z čeho oni hrozili, byly přesilovky," pochvaloval si Kopřiva.

V oslabení podržel Kopřiva svůj tým hned v úvodu utkání. "V první přesilovce ve druhé minutě zápasu měli asi šest střel. Pak měli výhodu pět na tři, kluci tam perfektně stáli a blokovali, takže oni se dostali k jediné střele," chválil bránící spoluhráče.

Chomutov ve druhém dějství nevyužil dlouhou hru v početní výhodě včetně dvou minut v pěti proti třem. Kopřiva pak svůj tým zachránil při úniku Tomáše Mikúše po chybě Michala Vondrky, který při snaze o založení útoku z vlastního obranného pásma ztratil puk.

"Tam byl trochu zmar z té naší nevyužité přesilovky pět na tři. Pak jsme se nemohli dostat do pásma, hráči si tolik nevěřili a udělala se taková chyba, ale od toho tam jsem, abych také v něčem pomohl. Jsme rád, že to takhle dopadlo," prohlásil Kopřiva.

Mikúšovi stihl vypíchnout puk hokejkou. "Ten hráč neměl rychlost, hodil si puk před sebe a měl hlavu dole, takže pro mě to byl jasný signál, že mám vyrazit. Jen jsem si hlídal, abych hrál první puk, a to se povedlo," okomentoval Kopřiva klíčový zákrok.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články