Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pöpperle po první nule: Museli jsme něco změnit

Praha - Jestli měl Tomáš Pöpperle proti někomu vychytat první nulu v sezoně, muselo to přijít v utkání s Chomutovem. Pöpperle se v předloňské sezoně podílel postupně na výhrách nad Piráty 3:0, 7:0 a 9:0. Jméno soupeře je ale podle Pöpperleho jediná podobnost s předchozími zápasy. Podle sparťanského gólmana se jedná o zcela jiný tým. Nulu přikládá spíše změnám v defenzivní práci Sparty.

Utkání Sparta - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Na výhře v O2 areně 4:0 se Pöpperle podílel 24 úspěšnými zákroky a radoval se z první nuly v sezoně. V součtu více než čtyřhodinové neprůstřelnosti proti Chomutovu ale nepřikládal žádnou váhu. "To jsem vůbec netušil. Ty týmy jsou jiné a vůbec jsem to neřešil," řekl Pöpperle.

Radost měl hlavně z toho, že se Sparta po předchozích přestřelkách v defenzivě zlepšila a za poslední tři duely inkasoval ze hry v součtu jen tři branky. "Před těmi třemi zápasy jsme si trošku sedli s bekama a museli jsme něco změnit, protože jsme byli nejhůře bránící tým. Je znát, že jsme si k tomu něco řekli," tvrdil Pöpperle.

"Za ty poslední tři zápasy jsme se hodně zlepšili a doufám, že to tak bude pokračovat. Ještě tam něco k řešení je, ale už je to trošku lepší," prohlásil jednatřicetiletý gólman, který v sezoně 2013/14 s 11 čistými konty v základní části extraligy vyrovnal rekord Romana Málka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Chomutov

Zápas s Chomutovem nebral nijak prestižněji, přestože v týmu Pirátů je hodně bývalých slávistů. Jako náhražku derby se Slavií po jejím sestupu do první ligy to rozhodně nebral. "Vím, že je jich tam hodně, je to taková půlka Slavie, ale hráli jsme proti Chomutovu. Že by to připomínalo derby, to určitě ne. To je science fiction. Je to Sparta - Chomutov, to nemůže být derby," dodal Pöpperle.

Klíčem k úspěchu v dnešním duelu bylo pro sparťany ubránit elitní formaci Romana Červenky. Ta měla řadu šancí, Tomáš Pospíšil trefil i tyč, ale na Pöpperleho - stejně jako další hráči Chomutova - nevyzrála. "Je to jejich lajna, která dává góly a dělá jim body. Chtěli jsme je pokrýt, to se podařilo. Zlobili v přesilovce, ale jinak se nám to dařilo," dodal spokojeně Pöpperle.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články