Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Reprízu finále v Litvínově ovládl Třinec

Litvínov - První reprízu finále loňského ročníku extraligy zvládli lépe Třinečtí a po dvou porážkách si znovu připsali tři body za vítězství 4:1. Utkání rozhodli Oceláři v přesilových hrách, ve kterých třikrát skórovali. Třikrát u toho byl Irgl, který jeden gól vstřelil a na další dva asistoval.

Utkání Litvínov - Třinec
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Duel pro Severočechy nezačal dobře. Ve 3. minutě byl vyloučen Frolo a hosté hned úvodní přesilovku využili. Po individuální akci otevřel skóre Irgl. Navíc vzápětí dostal pětiminutový trest za faul kolenem Jurčík a Oceláři využili i další dlouhou početní výhodu. Na konci vzorové kombinace byl Orsava, jenž zakončoval do prázdné branky.

Verva se do první vážnější šance dostala až ve 13. minutě. Osamocený Hanzl však dorážel vedle. Podobně si o tři minuty později vedl i Písařík. I díky tomu měl třinecký gólman Hrubec, jenž dostal podruhé v sezoně přednost před Hamerlíkem, v první třetině jen čtyři zákroky. Domácí Janus byl ve větší permanenci, připsal si 16 zákroků.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Třinec

Litvínov mohl snížit v 56 sekund dlouhé přesilové hře pět na tři, na Hrubce však Lukeš v největší šanci nevyzrál. V pokračující klasické početní výhodě se neprosadil ani Hübl. A hosté za to úřadujícího mistra potrestali. Ve 29. minutě zůstal sám před Janusem Klepiš a postaral se o třetí branku Ocelářů. Mistr světa z roku 2010 si tak připsal premiérovou trefu v sezoně.

Až poté se ke slovu dostali domácí. V polovině utkání snížil Jánský a Severočeši měli následně i další příležitosti k většímu zdramatizování duelu. V řetí třetině však doplatili na nedisciplinovanost a tři tresty v rychlém sledu za sebou. Na 4:1 zvýšil při přesilovce pět na tři Dravecký. Souboj tabulkových soupeřů tak byl rozhodnutý. Litvínov posedmé za sebou nedokázal vyhrát za tři body, předešlá dvě vítězství si totiž připsal po nájezdech.

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Jánský (Hübl, Lukeš) - 4. Irgl (Polanský), 7. Orsava (Hrňa, Irgl), 29. Klepiš (Polanský), 46. Dravecký (Irgl, Hrňa). Rozhodčí: Fraňo, R. Svoboda - Suchánek, Hynek. Vyloučení: 4:3, navíc Jurčík (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:3. Diváci: 4045.

Litvínov: Janus - Frolo, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, Gula, T. Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Písaşík, Gerhát, M. Hořava - I. Řehoř, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a Weissmann.
Třinec: Hrubec - Klesla, M. Doudera, Nosek, L. Doudera, Foltýn, Linhart, Adámek - Irgl, Kreps, Orsava - Klepiš, Plíhal, Svačina - Hrňa, Polanský, Rufer - Dravecký, Jašek, Chmielewski - Rákos. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Radim Rulík (Litvínov): "Zápas rozhodly přesilovky. Třinec je sehrál výborně, tři ze čtyř gólů jsme dostali v oslabení. Vstup do zápasu jsme neměli špatný, ale přibrzdilo nás sedmiminutové oslabení. Třinec v něm dal dvě branky, uklidnil se a my pak museli otevřít hru. Měli jsme dost šancí, abychom uhráli lepší výsledek než 1:4, ale neproměnili jsme je nebo soupeř tělem střely zblokoval. Moc nám toho do předbrankového prostoru neprošlo."
Jiří Kalous (Třinec): "Jsme rádi za velmi cenné body získané v Litvínově. Byl to hokej plný emocí, který jsme zvládli vítězně. Proměnili jsme úvodní dvě přesilovky, což nás hodilo trošku do klidu. Domácí pak museli otevřít hru, tlačili se dopředu a byl to hokej nahoru dolů. Ale ubojovali jsme to do vítězného konce." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články