Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hradec si vyšlápl na Třinec, který se v sezoně nadále trápí

Hradec Králové - Třinečtí hokejisté se v nové sezoně nadále trápí. Z posledních pěti utkání čtyři prohráli a další porážka přišla na ledě Hradce Králové. Ten si vítězstvím 5:3 připsal čtrnáctý bod, a je tak pouze o skóre třetí za Plzní a Mladou Boleslaví. Dvěma brankami přispěl k vítězství domácích Brian Ihnacak, hostům naopak nepomohl ani gól a asistence Zbyňka Irgla. Brankář Adam Svoboda si připsal rekordní 253. vítězství v základní části.

Radost hokejistů Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Duel začal pro domácí velmi dobře, už ve 2. minutě se střelou z levé strany prosadil útočník Courchaine. Na gól mu přihrával Köhler, který nahradil ve druhém útoku nemocného Bednáře. Tato formace s třetím členem Ihnacakem se nakonec ukázala jako zásadní součást hradecké sestavy.

Po zbytek první třetiny byli domácí nebezpečnější, hosté zahrozili jen šancí Draveckého, jehož zastavil Svoboda. V dresu Mountfieldu se mohl po průniku trefit Pavlík, ale ani nemířil přesně. V poslední minutě první části však skórovali hosté, a to ve vlastním oslabení. Courchainovi přeskočil puk odražený od mantinelu, čehož využil Kreps. Domácí mohli bleskově odpovědět, dostali puk do branky, ale až těsně po závěrečné siréně.

Druhou část začal lépe Třinec, ve 23. minutě Irgl dorazil puk vyražený brankářem. Poté se však Mountfield zvedl, byl pohyblivější a nebezpečnější. Navíc se mu dařilo střelecky a průběh duelu otočil třemi brankami. Nezabrzdila ho ani série vyloučení, z nichž dvě přišla kvůli hře v šesti. Nejprve protlačil ze skrumáže puk do branky zadák Pilař, poté se dvakrát trefil Ihnacak. V brejku mu připravil pozici zpětnou přihrávkou Kudrna a poté Kanaďan skóroval v přesilovce po křížném pasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Třinec

Ve třetí třetině se domácí pustili do nepříjemné hry, bránili pečlivě a favorit extraligy se těžce dostával přes jejich defenzivu. V 51. minutě se jim navíc vydařil rychlý protiútok. Knotek ujel po levé straně, ve středu našel Kudrnu, který prostřelil Hamerlíka.

Velký podíl na úspěchu měl i brankář Svoboda, který bleskovým skluzem chytil například jasnou Krepsovu šanci. Nestačil pouze na Polanského střelu v přesilovce. Gól však přišel v poslední minutě a Třinec nezachránil. Hradecký úspěch ještě umocnil v závěrečné bitce bek Vydarený, jenž skolil útočníka Chmielewskiho.

Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Courchaine (Köhler, Čáp), 27. K. Pilař (Vašíček, Courchaine), 36. Ihnacak (J. Kudrna, K. Pilař), 38. Ihnacak (Courchaine, Čáp), 51. J. Kudrna (T. Knotek, Vydarený) - 20. Kreps, 23. Irgl (Polanský, Klesla), 60. Polanský (Svačina, Hrňa). Rozhodčí: Šindler, R. Čech - Bláha, Špůr. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5193.

Hradec Králové: A. Svoboda - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Dej - Köhler, Ihnacak, Courchaine - R. Pavlík, Troliga, Červený - Kopta, Tvrdík, R. Pilař. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.
Třinec: Hamerlík - Nosek, Klesla, Hrabal, M. Doudera, Adámek, Linhart, L. Doudera - Hrňa, Kreps, Orsava - Irgl, Polanský, Dravecký - Klepiš, Plíhal, Svačina - Rákos, Matuš, Chmielewski. Trenéři: Kalous a Varaďa. 

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Kluci si čím dál víc zvykají na hokej, který chceme hrát. Navíc mu začínají věřit. Potěšil mě fakt, že i když jsme se dostali do vedení, ve třetí třetině jsme byli dál aktivní a dostávali se do šancí. Dneska kluci jezdili opravdu výborně."
Jiří Kalous (Třinec): "Z naší strany to nebyl povedený výkon. V první třetině to ještě bylo relativně vyrovnané, ale ve druhé jsme, i když jsme šli do vedení, udělali neskutečné chyby. Proto soupeř získal náskok. Z toho také plynula hra ve třetí třetině. Pokoušeli jsme se o útočný hokej, stáhli jsme sestavu na tři pětky, ale tím jsme soupeři nabídli šanci na protiútoky. On odskočil na tři góly a my jsme už neměli sílu na zvrat. Proto Hradec zaslouženě vyhrál." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články