Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Boleslav smetla Vary v první třetině a poté už jen kontrolovala utkání

Karlovy Vary - Mladá Boleslav vlétla do utkání na ledě Energie a už po osmi minutách vedla 3:0. Tříbrankové vedení drželi Středočeši vesměs po většinu utkání a nakonec zvítězili pohodlně 5:2. Dvěma góly pomohl k vítězství bruslařského klubu Dominik Pacovský. Boleslav tak pokračuje ve vynikajícím startu do extraligy, naopak Karlovy Vary nenavázaly na domácí výhru proti Spartě.

Radost hokejistů Mladé Boleslavi
zdroj: ČT4 autor: Dalibor Glück

První šanci měl domácí kapitán Duda. Hosté zahrozili vzápětí a po Urbanově přihrávce se nedostal v dobré pozici k zakončení Hyka. Při Vachovcově vyloučení ve čtvrté minutě už hosté udeřili a Habala překonal střelou od modré čáry Pacovský. Ten se znovu trefil přesně za dvě minuty, kdy po Hykově přihrávce zakončoval z levého kruhu.

V osmé minutě už vedl Bruslařský klub 3:0, když Habala překvapil v přesilovce nahozením z vlastní obranné třetiny Voráček a do branky domácích se po oddechovém čase postavil Závorka.

V 15. minutě Energie snížila. Duda ještě únik neproměnil, ale střela Jana Tomečka po Rachůnkově přihrávce při signalizovaném vyloučení už skončila za Rittichovými zády. Slabší chvilku si po Habalovi ale vybral i Závorka, když hned za 33 vteřin po snížení Energie pustil za svá záda nepovedenou střelu Lence.

Ve druhé dvacetiminutovce se domácí snažili zkorigovat stav, ale jejich snahu brzdila nepřesná koncovka a častá vyloučení. Šance nevyužili Harant a Rachůnek. Od poloviny zápasu opět zabrali hosté a ve 33. minutě trefil Lenc tyč, což si sudí prověřili i u videorozhodčího. Následné možnosti Výborného a Pacovského ještě Závorka zlikvidoval, ale na kombinaci Žejdla s Lencem půl minuty před koncem druhého dějství byl už krátký.

Po zbytek zápasu hosté potvrzovali aktuální výbornou formu a jen Závorkův výkon jim nedovolil navýšit skóre. Naopak při Urbanově vyloučení v 54. minutě zkorigoval výsledek Bartek, který přes padajícího obránce prostřelil Ritticha.

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 2:5 (1:4, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. J. Tomeček (T. Rachůnek, Duda), 54. Bartek (Sičák, Bičánek) - 4. Pacovský (Žejdl, M. Látal), 6. Pacovský (Hyka, Urban), 8. Voráček (Stříteský), 15. Lenc (Trončinský, Žejdl), 40. Pabiška (Žejdl, Lenc). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3341.

Karlovy Vary: Habal (8. Závorka) - Benák, Bičánek, Harant, Sičák, J. Tomeček, Gulaši, Deyl - Duda, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Haščák, T. Rohan - V. Tomeček, Kverka, Vachovec - D. Hruška, Gorčík. Trenéři: Mlejnek a Mariška.

Mladá Boleslav: Rittich - Voráček, Stříteský, Holub, Trončinský, Kučný, Ovčačík - Bárta, D. Výborný, M. Látal - Pacovský, Urban, Hyka - Pabiška, Žejdl, Lenc - Klimenta, R. Hruška, Jarůšek. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): "Dnešní zápas jednoznačně rozhodla první třetina. Nám se opět nepovedl vstup do zápasu, přestože jsme se na to před utkáním připravovali. Upozorňovali jsme hráče na to, že Mladá Boleslav je velmi aktivní, což se dnes potvrdilo. Soupeř si o góly řekl svou hrou a důrazem, v tom nás jednoznačně převyšovali. Dostáváme hrozně moc laciných branek. Každý zápas obdržíme čtyři pět gólů, a to se pak hrozně těžko získávají body. Musíme si sednout a tyhle věci si vyříkat, protože tímto způsobem nelze dále pokračovat. Budiž našim hráčům ke cti, že i za rozhodnutého stavu nic nevypustili a bojovali až do úplného konce i kvůli divákům, kteří dnes přišli."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "My jsme sem jeli s velkým respektem, protože sice Karlovy Vary nemají tolik bodů, ale viděli jsme jejich zápasy se Spartou a v Pardubicích. To, co se stalo v první třetině, se stává opravdu jednou za mnoho let. Nechci snižovat výkony brankářů soupeře, ale takhle lehce se dostat do velkého vedení se opravdu nestává každý den. Myslím, že nám to ohromně pomohlo a zklidnilo nás to. Ještě za stavu 3:1 byla vidět zvýšená aktivita soupeře, po čtvrté brance jsme si zápas už pohlídali. Myslím, že výsledek neodpovídá silám obou týmů, ale to, co se stalo, psychicky zamává i s daleko silnějším mančaftem. Moc si vážíme dnešních bodů, protože nevěřím tomu, že si je odsud budou ostatní týmy odvážet, natož takhle lehce."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články