Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Fatální selhání. Mistr vedl v Hradci 4:1, nakonec ale podlehl 4:6

Hradec Králové - Druhou porážku v sezoně si připsali obhájci titulu z Litvínova. Severočeši měli utkání v Hradci zcela ve svých rukou, když v polovině zápasu vedli již 4:1. Čtrnáct vteřin po poslední litvínovské brance ale Bednář snížil na 2:4 a nasměroval Hradec k velkému obratu. Východočeši nakonec v utkání zvítězili 6:4 a připsali si již sedmý bod v sezoně.

Utkání Hradec Králové - Litvínov
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Hradec začal proti úřadujícímu mistrovi velmi dobře, v první pětiminutovce byl lepší. Hned v osmnácté vteřině měl velkou šanci Knotek, ale brankář Janus zasáhl betonem. Postupně se však hosté dostali do hry a byli hbitější i přesnější. I proto se hned v 6. minutě prosadil centr první litvínovské řady Hübl. Gólman Kacetl nezvládl podržet puk po střele z dálky a zkušený útočník měl při dorážce jednoduchou pozici. Nejproduktivnější hráč soutěže v minulé sezoně Hübl byl také u druhé branky. Společně se svým křídlem Lukešem zvládli únik dvou na jednoho, Lukeš skóroval do prázdné branky.

Mountfield měl velké potíže s rozehrávkou, čehož hosté využívali. Domácí přesto snížili, po úniku se bekhendem trefil Knotek přesně pod horní tyč. Stalo se ve 27. minutě a touto trefou začala v Hradci velká přestřelka. Ve druhé třetině padlo celkem šest branek. Po Knotkovi se zase radovali hosté - Hanzl obelstil kličkou zadáka Dietze i brankáře Kacetla. Na třígólový rozdíl pak zvýšil opět Hübl, jenž ve 31. minutě předvedl skvělou střelu do horního rohu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Litvínov

Hradec vypadal, že je na kolenou, jenže hned za čtrnáct vteřin přišla velká chvíle zvučné hradecké posily, kanonýra Bednáře. Veterán projel mezi třemi a dal první gól v novém dresu. Domácí vzepětí pokračovalo i dál, Kanaďan v hradeckých službách Courchaine snížil na 3:4 ranou z mezikruží. V poslední minutě druhé části dostal Mountfield příležitost přesilovky pět na tři. Využil ji bleskově, už za devatenáct vteřin, když od modré čáry propálil gólmana Januse obránce Pilař.

Třetí třetina přinesla další hradecký nápor, mistr byl v defenzivě. Domácí nezastavil ani vyšší trest pro Bednáře. Útočník dostal dvě plus deset minut za úder do oblasti hlavy a krku. Přesto šli Východočeši do vedení a znovu jim pomohla přesilovka. Centr prvního útoku Knotek překonal Januse po šikovném stáhnutí puku. Byla to pátá trefa v přesilových hrách a také šestý domácí gól přišel v neklasickém počtu hráčů. Při hře čtyři na čtyři sebral hostům puk Dej, ujel po pravé straně a po jeho přihrávce zvýšil Červený střelou mezi Janusovy nohy. Mistr v závěru tlačil, ale domácí obrana s výborným Kacetlem v zádech odolala. 

Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 6:4 (0:2, 4:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 27. T. Knotek, 31. Bednář (Ihnačák, Pilař), 38. Courchaine (Ihnačák), 40. Pilař (Frühauf, Bednář), 45. T. Knotek, 51. Červený (Dej) - 6. Hübl (F. Pavlík), 17. Lukeš (Hübl), 30. Hanzl (Pavelka), 31. Hübl (Lukeš). Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Tošenovjan, Polonyi. Vyloučení: 9:8, navíc Bednář (Hradec Králové) 10 min. Využití: 2:3. Diváci: 5151.

Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Pilař, Čáp, Frühauf, Dietz, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Ihnačák, Courchaine - Köhler, Kukumberg, Dej - R. Pavlík, Troliga, Červený. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.
Litvínov: Janus - Kubát, Z. Sklenička, Chaloupka, Pavelka, F. Pavlík, Gula - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Jurčík, Gerhát, M. Hořava - Piroš, Šrámek, Písařík. Trenéři: Rulík a Weissmann. 

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Začali jsme poměrně dobře, jenže pak nám to tam napadalo. Zásadní byl Bednářův rychlý gól na 2:4. Z naší strany tam byly především dvě věci, na kterých musíme zpracovat. Bylo tam hodně individuálních chyb. Přijedou hráči jako Hübl a Lukeš, kteří jsou sami o sobě dobří, a my jim to ještě nahráváme do hokejek, to není správné. Taky to bylo hodně divoké. Musíme mít na ledě nějakou strukturu a v ní zůstat. Nevyhrajeme každý zápas, ve kterém budeme prohrávat o tři góly."
Radim Rulík (Litvínov): "Z hlediska ofenzivy jsme neodehráli špatný zápas, čtyři góly venku jsou výborný počin. Ale do defenzivy je to špatné. Dostali jsme šest branek, a to nemůžeme myslet na úspěšný výsledek. Za stavu 4:1 jsme to měli zahrát více do taktiky, nepustit soupeře ve druhé třetině k vyrovnání. Soupeř se srovnal, psychická výhoda byla na jeho straně. Ve třetí třetině byl lepším týmem a zaslouženě rozhodl." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články