Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomouc obměnila kádr a chce sázet na týmový výkon

Třinec - Hokejová Olomouc, která v minulé sezoně zachránila extraligovou příslušnost až v baráži, se na další ročník chystá s výrazně pozměněnou sestavou. V přípravě pod novým trenérem Zdeňkem Venerou se jí zatím daří, na ledě vicemistra z Třince zvítězila 2:0.

Na Hané přes léto skončilo hned devět hráčů, kouč Venera naopak v kabině uvítal osm nových tváří včetně brankáře Branislava Konráda, slovenského mistra z roku 2012 se Slovanem Bratislava. "Zatím se na ledě spíš seznamujeme. Víme ale, že nemáme žádné velké hvězdy, takže musíme hlavně bojovat a v lize se snažit bodovat každý zápas," uvědomuje si Konrád.

"Doufám, že si to sedne a budeme lépe připraveni na sezonu než loni. Tam byl začátek dobrý, ale pak na nás sedla krize. Doufám, že letos se tomu vyhneme," věří střelec vítězné branky proti Ocelářům Matěj Pekr.

Je nám líto, video expirovalo.
Olomouc v přípravě vyhrála na ledě Třince

Verena však úspěchy v přípravě, ve které zatím "Kohouti" zdolali po nájezdech Kometu a nyní porazili silný Třinec, nepřeceňuje. "Zatím je důležité vyzkoušet si všechny hráče, přípravu na ledě jsme začali s kompletními šesti pětkami," říká Venera.

Proti Ocelářům podal vynikající výkon brankář Tomáš Vošvrda, který vychytal čisté konto. "V zápasech zatím vidím jako pozitivní hlavně to, že jsou tady hráči, kteří bojují o smlouvu a na ledě to podle toho vypadá," míní Vošvrda. "Nemáme v týmu žádné hvězdy, proto je o to důležitější podávat týmový výkon," dodává Venera.

Oceláři Třinec - HC Olomouc 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky: 32. Pekr, 59. Jergl.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články