Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta vskočila na led. Byli u toho i Netík s Pöpperlem

Praha – Hokejová Sparta sice bude v nadcházející sezoně hrát své zápasy v pražské O2 aréně, přípravu však odstartovala tradičně na svém ledě. A to i se staronovými tvářemi Tomášem Pöpperlem a Tomášem Netíkem.

Hokejisté Sparty začali přípravu na ledě
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Trenéři svým svěřencům naložili hned od začátku. "První trénink je vždycky těžký. Většina z nás na tom tři měsíce nestála. Je to takový tuhý, ale je to potřeba. Někdy se musí začít, bude to dobrý," popsal dojmy útočník Jaroslav Hlinka.

Při úvodním tréninku strávili na ledě hráči téměř hodinu a půl. "Je to začátek, každý rok je to stejné. Kluci se po nějaké době seznamují s výstrojí a ledem," komentoval kouč Sparty Josef Jandač.

Hlinka kapitánem?

Po odchodu Tomáše Rolinka zatím není zcela jasné, kdo bude novým kapitánem. Největším favoritem je Hlinka, ale kapitánské céčko by mohl na dresu nosit třeba i navrátilec Netík. "Měl by to být Jarda Hlinka, ale musím si s ním ještě promluvit. Nevím, jak se k tomu staví on sám. Jsou tam další kluci, kteří by měli být asistenty," podotkl Jandač.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparťanský kouč Jandač přivítal na ledě nové posily

Tomáš Netík:

"U úspěchů jsem byl jako mladší hráč, ale kéž by to tak bylo i teď. Je jedno, kdo bude dávat góly, jaký bude tlak. Přišel jsem, abych ještě jednou zažil to, co se nám povedlo a jen proto se tady bude makat."

Na příští tři roky se Spartě upsal gólman Pöpperle. "Je to podle mého názoru vhodné doplnění. Néťa nebo Pepís – kluci, kteří tu byli a znají tohle prostředí. Dobří hráči, nabrali zkušenosti v cizině. Vrátili se v dobrém věku a měli by být pro nás velkými posilami," dodal Hlinka.

Vedle Pöppërleho (Soči) a Netíka (Slovan Bratislava) tým doplnili také slovenský bek Michal Čajkovský z Hershey z AHL, kanadský zadák Ryan Glenn z Kärpätu Oulu a slovenský útočník Andrej Kudrna ze Slovanu Bratislava. Forvard Michal Dragoun, který přišel z Kladna, má dvoucestný kontrakt, bude hrát buď za Spartu, nebo prvoligový Prostějov. Odešli naopak gólmani Filip Novotný (Novokuzněck) a Jaroslav Janus (Litvínov), obránci Marek Ďaloga (Kazaň) a Karel Pilař (Hradec Králové) či útočníci Tomáš Rolinek (Pardubice) a Michal Vondrka (Chomutov).

"Kádr jsme v rámci možností nějak doplnili. Jsou tu kluci, kteří jsou se Spartou spojovaní, zkušení a vědí, o co jde. Kanaďan Glenn a Slováci Čajkovský a Kudrna jsou noví, musí se rozkoukat a doufám, že brzo zapadnou," doplnil Jandač.

První přípravný duel čeká Spartu ve čtvrtek 6. srpna na vlastním ledě v Tipsport Areně proti Liberci. Představí se také na Dolomiten Cupu v italském Neumarktu proti Ingolstadtu a jednomu z dvojice Mannheim, Kloten. V duelech Ligy mistrů narazí na norský Storhamar a Ženevu a čeká ji také derby s prvoligovou Slavií.

Program přípravných zápasů:

Čtvrtek 6. srpna: HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec (Tipsport Aréna),

pátek 14. srpna: HC Sparta Praha - ERC Ingolstadt (Dolomiten Cup v Neumarktu),

neděle 16. srpna: HC Sparta Praha - Adler Mannheim/Kloten Flyers (o 3. místo, nebo finále; Dolomiten Cup v Neumarktu),

čtvrtek 20. srpna: Storhamar - HC Sparta Praha (Liga mistrů),

sobota 22. srpna: Servette Ženeva - HC Sparta Praha (Liga mistrů),

pátek 28. srpna: HC Sparta Praha - Storhamar (Liga mistrů, O2 arena),

úterý 1. září: HC Sparta Praha - HC Slavia Praha (Tipsport Arena),

sobota 5. září: HC Sparta Praha - Servette Ženeva (Liga mistrů, O2 arena).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články