Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Litvínov se chce v nové sezoně vyhnout mistrovské kocovině

Litvínov - Extraligový Litvínov premiérově v letní přípravě na novou sezonu vyjel na led. Poprvé jako držitel mistrovského titulu, který bude od září obhajovat. Jeho hráče nečeká jednoduchý úkol. Musí totiž zacelit mezery po několika klíčových postavách úspěšného celku.

Je nám líto, video expirovalo.
Obhájce titulu Litvínov začal s přípravou na ledě

Před tradičním účastníkem extraligy je již 57. sezona v řadě v nejvyšší soutěži. Úřadující šampion do ní vstoupí bez gólmana Pavla Francouze, jenž odešel do Kontinentální ligy a bude chytat za Čeljabinsk, ofenzivní opory Jakuba Petružálka a definitivně také bez olympijských vítězů Martina Ručinského a Jiřího Šlégra, který bude jako asistent trenéra na střídačce.

Také tam nastala změna: Miloslava Hořavu zlákala možnost působení ve Švédsku a na pozici asistenta hlavního kouče Radima Rulíka ho nahradil Ondřej Weissmann. "Pro mě je to však spíš trenér-kolega než asistent," řekl Rulík, kterého s Weissmannem z minulosti pojí společné působení u dvacítky, ale rovněž u reprezentačního A-týmu.

Radim Rulík
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Model rozdělení kompetencí zůstane stejný jako s Hořavou. "Ondra na Slavii i u nároďáku pracoval s obránci. To byla jedna z věcí, jež jsem chtěl zachovat. Myslím, že když obránce dělá bývalý obránce, má pro to cit," vysvětlil Rulík.

V týmu však jméno Miloslava Hořavy zůstane. Barvy Severočechů bude nadále hájit jeho syn. V Petružálkově případě ještě figurují otazníky, kam nakonec zamíří. "Uvidíme, jak dopadne jeho situace. Zatím nikde smlouvu nepodepsal, ale počítám s tím, že odejde, to je jeho hlavní motivace," uvedl Rulík. Francouze se pokusí nahradit slovenský gólman Jaroslav Janus, s týmem je i jeho krajan, mladý forvard Richard Mráz.

Přípravné zápasy oživí Litvínovu premiérový start v Lize mistrů, kde narazí na francouzský Grenoble a finský tým Blues Espoo. "V Lize mistrů chceme obstát, ale nelze to udělat tak, že bychom netrénovali a šetřili se na zápasy. Byl bych rád, aby to byl kompromis a bylo to vyvážené," prohlásil Rulík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články