Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Obránce Ševc posílil Liberec

Liberec - Do hokejové extraligy se vrací obránce Martin Ševc, který se stal novou posilou Liberce. S Bílými Tygry podepsal třiatřicetiletý člen širšího reprezentačního kádru, který naposledy oblékal dres švédského týmu Skelleftea, smlouvu na tři roky.

"Oslovila mě vize tohoto týmu, který se chce vrátit do nejvyšších pater tabulky," řekl Ševc na dnešní tiskové konferenci k rozhodnutí vrátit se do české nejvyšší soutěže. "Je tu spousta mladých a šikovných kluků, Bílí Tygři mě zaujali hlavně svým hladem po úspěchu. Chceme určitě také zabojovat v Lize mistrů a postoupit ze skupiny," prohlásil Ševc.

"Jsem rád, že se nám Martinův příchod podařilo dojednat. Měl několik nabídek, ale podepsal u nás, čehož si cením. Nebyl sice nejprve příliš přesvědčený, jestli chce už jít do extraligy, ale nakonec souhlasil. Je to hráč, který neumí a nechce prohrávat, navíc má vzorný přístup. Věřím, že vedle něj vyrostou další reprezentační obránci," uvedl kouč Filip Pešán.

Kladenský rodák a odchovanec Ševc si zkusil v minulosti extraligu krátce i v Plzni na startu ročníku 2012/13. Ve Švédsku hrál rovněž za Färjestad a prakticky pokaždé byl s týmem úspěšný. S Färjestadem slavil tituly v letech 2006, 2009 a 2011, Skelleftee pomohl předloni na trůn po 35 letech, letos s ní hrál finále.

Atmosféru finálových bojů okusil i loni se Lvem Praha v Kontinentální lize, s níž měl zkušenost už ze sezony 2009/10, v níž hájil barvy Dinama Minsk. Před osmi lety hrál krátce za Basilej. Na mezinárodní scéně je jeho největším úspěchem loňská čtvrtá příčka při dosud jediné účasti na světovém šampionátu v Minsku.

Bílí Tygři získali před novou sezonou již třetí výraznou posilu a zároveň hráče, který naposledy působil v zahraničních ligách. Před Ševcem přišli útočníci Michal Birner z finské KalPy a Michal Řepík, jenž v minulém ročníku oblékal dres Lahti a švýcarského Zugu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články