Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sestupující Slavia si na závěr baráže poradila s Budějovicemi

Praha – O nic už nešlo, přesto hokejisté Slavie zvítězili v posledním 12. kole baráže o extraligu nad Českými Budějovicemi 4:3 v prodloužení. Jihočeši třikrát vedli, ale domácí pokaždé srovnali a v 63. minutě rozhodl Miroslav Čermák. Oba týmy už před utkáním měly jistotu, že v baráži obsadí nepostupová místa a v příští sezoně si zahrají první ligu. Motor skončil v tabulce na poslední, čtvrté příčce, Slavia na třetí pozici. 

Slavia si v posledním barážovém utkání poradila s Budějovicemi
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

I když šlo už jen o čest, do haly v Edenu dorazila na rozlučku se sezonou více než tisícovka hostujících fanoušků, Jihočeši tak měli domácí prostředí. Oba týmy nasadily opory a jedna z nich, slávista Bednář, mohla ve čtvrté minutě v přesilovce otevřít skóre. Jenže trefil jen tyč. Z vedení se tak ve dvanácté minutě radoval Motor zásluhou využité přesilovky. Kuchejda připravil palebnou pozici Pajičovi a slovinský útočník před Furchem nezaváhal.

Domácí vyrovnali v 26. minutě, kdy si Bednář sjel mezi kruhy a střelou mezi betony odčaroval kouzlo výborně chytajícího Bláhy. Jenže České Budějovice znovu zužitkovaly svou velkou zbraň z play-off první ligy a následné baráže - početní výhodu. Růžičkovu střelu vyrazil v 37. minutě Furch jen do strany, kde doklepl kotouč do sítě Přibyl.

V poslední minutě druhé třetiny skončila Holcova tečovaná střela na břevně, podruhé srovnat tak domácí dokázali až na začátku třetího dějství, kdy Čermák kličkou do bekhendu využil přesilovku.

Jihočeši ale měli smrtící početní výhody. Po vyloučení Bednáře a Koláře hráli pět na tři a po 25 sekundách se trefil po Strakově přihrávce do odkryté branky Pajič, který si připsal druhý gól v utkání. Přesilovky se ale ve třetí třetině dařily i Slavii a Štich v 58. minutě zařídil prodloužení. To pak v 63. minutě rozhodl sám před Bláhou svou druhou trefou v zápase Čermák. 

HC Slavia Praha - ČEZ Motor České Budějovice 4:3 po prodl. (0:1, 1:1, 2:1 - 1:0) Branky a nahrávky: 26. Bednář, 42. M. Čermák (Holec, J. Novák), 58. Štich (Bednář) 63. M. Čermák (Valach) - 12. Pajič (Kuchejda), 37. A. Přibyl (Dan Růžička, Žovinec), 49. Pajič (J. Straka, Dan Růžička). Rozhodčí: Úlehla, Lacina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:6. Využití 2:3. Diváci: 2120.

Slavia Praha: D. Furch - A. Růžička, Štich, Knot, Kolařík, J. Novák, Šenkeřík, Valach, Šulc - Bednář, Vlasák, Kolář - M. Čermák, Holec, Babka - Stránský, Divíšek, Poletín - J. Veselý. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.

České Budějovice: Bláha - Žovinec, Punčochář, Vráblík, Suchánek, Kachyňa, Mucha, Semrád, Dan Růžička - A. Přibyl, Pajič, Vaniš - Kuchejda, J. Straka, Nouza - Švihálek, Rob, Doktor - Pašek, D. Boháč, Marek. Trenéři: Rosol a Bělohlav. 

Josef Beránek (Slavia): "Hráli jsme poslední zápas doma, takže myslím, že hráči se chtěli rozloučit s fanoušky vítězstvím. Bavili jsme se o tom i v kabině. Přistoupili jsme k tomu tak, že prostě chceme poslední zápas doma vyhrát, a to se povedlo. Jsme rádi, že jsme nakonec vyhráli, i když je škoda, že to bylo až v prodloužení. Důvodem bylo, že se nám nepodařilo proměnit šance, které jsme si vytvořili."

Radek Bělohlav (Č. Budějovice): "Pro nás to bylo už druhé utkání, které nic nerozhodovalo. Motivaci jsme ale našli, chtěli jsme odehrát dobrý zápas a rozloučit se se sezonou vítězstvím. Tušili jsme a věděli, že tady zase bude takováhle atmosféra od našich fanoušků, i kvůli tomu jsme chtěli vyhrát. Nepovedlo se, škoda. Poslední dobou nám utíkají konce zápasů. Chyběl kousek a mohli jsme to dotáhnout. Stalo se, aspoň se poučíme, co tomuhle týmu ještě do budoucna chybí." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články