Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

V duelu jistých postupujících porazila Olomouc oslabený Chomutov

Olomouc – Poslední kolo baráže o hokejovou extraligu přineslo střet dvou jistých postupujících. V závěrečném duelu sezony porazila Olomouc v rezervní sestavě hrající Chomutov 5:2 a dostala se v konečné tabulce na první místo právě před Piráty. Dvě branky vítězů vstřelil obránce Tomáš Houdek. 

Chomutov–Olomouc
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Dali jsme základní sestavě volno. Domácí zaslouženě vyhráli, hrálo se bez kontaktu. Otázka je, zda má smysl takové soutěže dohrávat, když už je rozhodnuto," řekl asistent trenéra Chomutova Aleš Totter.

Zápas měl nádech exhibice. Bylo vidět, že oba týmy spíše slaví. Více ze hry měli Hanáci, ale rány Buce i Hermana chytil Strmeň. V 16. minutě se poprvé změnilo skóre. Herman projel obranou Pirátů a naservíroval puk Zuzinovi, který dostal domácí do vedení. Herman byl při chuti, ale únik nezakončil přesně. V 19. minutě už vedli domácí o dvě branky, když se trefil kapitán Patera.

"Jsem samozřejmě rád, že jsme extraligu pro Olomouc zachránili. Pocity jsou diametrálně odlišné od těch, co jsem loni zažil s Kladnem. Musíme moc poděkovat divákům, kteří při nás stáli celou sezonu. Za sebe jsem rád, ale pořád si říkám, že jsme měli sezonu odehrát lépe, ale neporadili jsme si s krizí ve čtvrté čtvrtině," uvedl Patera, který byl loni u sestupu Kladna.

"Baráž jsme zlomili zápasem s Českými Budějovicemi v 7. kole baráže. V tom utkání jsme začali hrát jinak a pak jsme to už udrželi," řekl třiačtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a čtyřnásobný mistr světa, který se bude rozhodovat, zda ukončí kariéru. "Rozhodnu se do čtrnácti dnů. Uvidíme, teď je na mě moc brzy," dodal Patera. 

Ve druhé části mohl navýšit vedení Hanáků obránce Janáček, ale nechal vyniknout Strmeně. V polovině utkání vystřídal v domácí brance Trvaje za potlesku tribun Vošvrda. Ve 35. minutě už se domácí fanoušci radovali z další branky po střele obránce Houdka. Stejný hráč se prosadil i na začátku třetí třetiny a po Lašově přihrávce zvýšil už na 4:0.

Vzápětí se poprvé prosadili i hosté. Na přesnou přihrávku Račuka si najel McGregor a Vošvrda poprvé inkasoval. Za 40 sekund snížil na 2:4 Kadlec. Hosté pak sáhli k power play a výsledek dovršil 109 vteřin před koncem do prázdné branky Laš. 

HC Olomouc - Piráti Chomutov 5:2 (2:0, 1:0, 2:2) Branky a nahrávky: 16. Zuzin (Herman, Diviš), 19. Patera (Zuzin, Buc), 35. Houdek (Ondrušek, Diviš), 42. Houdek (Kucharczyk, Laš), 59. Laš (J. Knotek) - 44. McGregor (Račuk, Bartejs), 45. M. Kadlec. Rozhodčí: Hribik, Mikula - Bryška, Skopal. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 4548.

Olomouc: Trvaj (31. Vošvrda) - Skrbek, Rašner, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Škůrek, Janáček - Matai, Patera, Buc - Kucharczyk, J. Knotek, Laš - R. Dlouhý, Marosz, T. Rachůnek - Zuzin, Diviš, Herman. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.

Chomutov: Strmeň - Šulák, Gajovský, Scalzo, Bartejs, Cestr, J. Mrázek - McGregor, Chlouba, R. Veselý - O. Kaše, Sikora, Sinisalo - M. Kadlec, Račuk, Chrpa. Trenér: B. Kopřiva a Totter. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články