Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kysela: Francouze bychom rádi udrželi, ale do zahraničí ho pustíme

Litvínov  Po dlouhých devatenácti letech je severočeský Litvínov opět ve finále extraligy. A Verva nejde do boje o titul rozhodně v roli outsidera, jak dokázala i prvním finálovým vítězstvím na ledě Třince. Zásluhu na tom má zejména ideálně složený kádr, který by na severu Čech rádi zachovali i pro další sezonu. Manažer černožlutých Robert Kysela ale tuší, že to bude velmi těžké, v zahraničí bude zájem zejména o gólmana Pavla Francouze a útočníka Jakuba Petružálka, nejisté je i další působení veterána Martina Ručinského.

Severočechy dovedl až do finále právě výkon zřejmě momentálně nejlepšího brankáře extraligy Francouze. "Jistěže bychom ho rádi udrželi, ale bude záležet na tom, jestli pojede na mistrovství světa a nakolik si ho všimnou zahraniční manažeři. Dohoda je taková, že pokud by přišla zajímavá nabídka z KHL nebo i NHL, tak ho s ohledem na to, co pro klub odvedl, samozřejmě uvolníme," potvrzuje Kysela.

Litvínov nechce kádr po sezoně příliš měnit, případné nové hráče bude Kysela řešit až v návaznosti na případné odchody stávajících opor. "V mužstvu momentálně není nikdo, s jehož výkony bychom nebyli spokojeni. Některé hráče samozřejmě vyhlédnuté máme, ale posílení kádru budeme řešit až v situaci, kdy budeme vědět, že někdo odejde," říká Kysela.

Je nám líto, video expirovalo.
Manažer Kysela o Ručinském: Jeho kariéra je na filmový příběh

V této souvislosti se mluví zejména o možném konci kariéry čtyřiačtyřicetiletého Ručinského. "Počítáme rozhodně s variantou, že Martin může skončit. Ale nejde jen o tuhle sezonu, posledních pět let jeho kariéry, to je na filmový příběh, a my doufáme, že bude mít pokračování," věří Kysela.

Verva může přijít rovněž o Petružálka, který přišel v průběhu sezony z KHL a má smlouvu jen do konce ročníku. "Jakub přišel ze všeobecně známých okolností, chtěl dohrát sezonu doma a pomoct mužstvu, což se mu podařilo. Záleží samozřejmě na něm, ale máme o něj velký zájem a pokusíme se mu nabídnout takové podmínky, aby zůstal," uzavírá Kysela.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články