Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Mohli jsme odskočit, litoval slávistický útočník Pletka

Praha - Hokejisté Slavie mohli po dvou výhrách za sebou uniknout v baráži extraligy v čele svým pronásledovatelům, ale na úspěchy s Olomoucí a v Chomutově záhy po střevní viróze dneska nenavázali. Podlehli Českým Budějovicím a v polovině boje o nejvyšší soutěž mají Pražané na vedoucí pozici před třetími Jihočechy náskok jen tří bodů a poslední Olomouc zaostává jen o další bod.

Radost hokejistů Slavie
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Je to škoda, mohli jsme odskočit, ale nedá se nic dělat. Musíme jít zase zápas od zápasu. Kdyby nám někdo řekl, že po půlce budeme první, tak bychom to brali všema deseti. My se teď musíme soustředit na úterní zápas a zvládnout ho," řekl Václav Pletka a už hledí k dalšímu domácímu souboji s Chomutovem.

Pětatřicetiletý bývalý hráč i Českých Budějovic očekává v baráži boj až do posledního kola. "Je to vyrovnaný. Budějky ze začátku vypadaly, že spadnou dolů, ale mají dobrý mančaft. Koušou, hrají dobře, začaly si víc věřit, my jsme to dneska nezvládli," litoval Pletka.

Slavia sice i díky jeho přispění v podobě asistence ve 29. minutě v přesilové hře odpověděla na vedení Jihočechů, ale v závěru zápas ztratila. "Nešly nám dneska tolik nohy. V první třetině jsme byli všude o krok později, ale pak jsme to jakžtakž srovnali. Dali jsme gól, pak už se to přelévalo z jedné strany na druhou. My jsme ale byli hodně vylučovaní, to nás asi stálo zápas," uvedl Pletka.

České Budějovice podle něj byly v úplně jiném rozpoložení než v prvním souboji na jihu Čech. "Bylo vidět, že si víc věří. V tom prvním zápase byli takoví zaražení, dneska si asi po té výhře nad Olomoucí začali víc věřit a hráli dobře. Bylo to ale i tím, že my jsme byli všude o ten krok později. Doufám, že si v pondělí odpočineme a v úterý jdeme do dalšího zápasu zase naplno," podotkl Pletka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia - České Budějovice

Slavia sice v oslabení neinkasovala, ale podle Pletky stála hráče hodně sil. "Hraje to čtyři pět lidí, beci se tam točí ve čtyřech. Musíme si na to dávat bacha," upozornil Pletka, že v baráži může každá chyba rozhodovat.

Zahrál si ji dosud jen jednou v kariéře a v roce 2005 v ní právě Českým Budějovicím pomohl k návratu do extraligy. Tehdy ale šlo o sérii na čtyři vítězné zápasy s Jihlavou, nyní hraje o postup čtveřice týmů na 12 kol. "Je to spíš bojovnější než na krásu. Hodně se bruslí, člověk nechce udělat chybu.

Je to takový hokej jako v play-off, ale kvalita tam asi není taková, jakou mají mančafty jako Sparta nebo Třinec. My hrajeme svoji soutěž a musíme ji zvládnout," řekl Pletka, který ve všech ostatních sezonách kariéry hrál play-off.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články