Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Zlín na konci s dechem. Boj o play-off sebral obhájcům titulu hodně sil

Brno – Sezona to byla pro Zlín velmi neobvyklá. Ještě o Vánocích byli Berani na posledním místě, do play-off se probojovali, aniž by museli absolvovat předkolo, ale nakonec skončili už ve čtvrtfinále. Kouč hokejistů Zlína Rostislav Vlach označil tak brzké vyřazení za neúspěch. Obhájci titulu pomýšleli alespoň na semifinále a ve vyrovnané bitvě s Kometou Brno jim k tomu chyběl jediný krok.

Zlín - Brno
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Prožili jsme hodně náročnou sezonu. Stačí připomenout, že jsme ještě o Vánocích byli poslední. Pro nás už závěrečná čtvrtina extraligy byla malým play-off. Měli jsme dílčí cíl dostat se alespoň do předkola. Postup do čtvrtfinále nás stál hodně sil, což se odrazilo i v posledním, sedmém zápase," řekl Vlach.

Jedním z důležitých faktorů pro rozuzlení série byl podle zlínského kouče úbytek sil a také domácí prostředí v rozhodujícím sedmém zápase, které si vybojovala třetím místem po základní části Kometa. To Zlín měl dlouho starosti se samotným postupem do play-off, byť nakonec nemusel absolvovat ani předkolo.

Vlach předpokládá, že s výjimkou kapitána Petra Čajánka, který ukončil kariéru, zůstane velká část týmu pohromadě. "Je ale předčasné tak brzy po skončení sezony hovořit o plánech. Také na hlubší hodnocení je ještě čas. Nyní stále převládá pocit zklamání z vyřazení. Všechno si musí teprve sednout," řekl.

Zklamaný byl i jeho syn Roman Vlach, který byl v play-off s pěti body nejproduktivnějším hráčem Zlína. Dal čtyři góly a na jeden přihrál. "Po vyřazení jsme všichni zklamaní. Ale asi bude zanedlouho i letošní výsledek považován za úspěch. Chyběl nám k postupu jeden krok," řekl Roman Vlach. Sám viděl rozhodující moment v sérii ve třetím zápase (1:2). "Kometu jsme v něm ze začátku hodně tlačili. Měli jsme dát víc gólů než jeden. Brnu v tom zápase přálo i štěstí," řekl Vlach junior.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Zlín
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články