Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pešán zůstane trenérem Liberce, nově bude i sportovním šéfem

Liberec - Hlavním trenérem hokejistů Liberce bude i v příští sezoně Filip Pešán, zároveň byl jmenován do nově zřízené funkce sportovního ředitele. Sedmatřicetiletý Pešán převzal Bílé Tygry na konci ledna poté, co ze zdravotních důvodů skončil nečekaně Rostislav Čada.

Filip Pešán
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jedenáctý Liberec nepostoupil do play-off, ale už má jistou záchranu. Prezident klubu Petr Syrovátko na třetí neúčast v play-off v řadě reagoval potvrzením Pešána na střídačce a změnami ve vedení. Kouč převezme pravomoci v rozhodování o sportovní stránce týmu. Tyto kompetence měl dosud generální manažer Ctibor Jech.

Pešán v Liberci působil jako hráč a v říjnu 2008 se stal hlavním trenérem "áčka" po odvolání Dušana Gregora. V dalších třech sezonách byl asistentem Jiřího Kalouse, pak i Mariana Jelínka a v listopadu 2012 opět povýšil na post hlavního kouče, na kterém však vydržel jen dva měsíce. Následně přešel do prvoligových Benátek nad Jizerou. Současný kouč reprezentace do 19 let byl v Liberci od roku 2007 také asistentem generálního manažera Jecha.

"Pešán se jako sportovní ředitel ujme, vedle trénování týmu, také jeho tvorby. Bude zodpovědný za jednání s hráčskými agenty a tipování vhodných hráčů. Kontinuálně bude tuto práci nadále zastávat i u mládežnických týmů Bílých Tygrů," řekl Syrovátko. "Ke změně ve vedení klubu přistupuji po dlouhých 18 letech a věřím, že po třech neúspěšných sezonách nás tento krok nasměruje správným směrem."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články