Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Akci "Zachraň hokejovou Slavii" odnesl vyhazovem marketingový manažer

Praha – Před pár dny přišla hokejová Slavia s netradičním nápadem. Fanoušci se mohli skládat na prémie beznadějně posledního týmu extraligy, které by hráči dostali v případě, že by se v soutěži udrželi. To okamžitě vyvolalo vlnu nevole a nyní kvůli akci "Zachraň klub HC Slavia Praha" skončil marketingový manažer Petr Buršík. Majitel Slavie Vladimír Pitter tak reagoval prý proto, že motivační fond byl spuštěn bez souhlasu vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Vedení Slavie vyhodilo manažera zodpovědného za sbírku

"To, jak vyzněl celý projekt, který byl spuštěn provozovatelem portálu v podobě, v jaké se objevil na veřejnosti, bez souhlasu vedení HC Slavia Praha, považuji za zásadní lidské selhání jedince, které poškozuje jméno klubu, vedení a v neposlední řadě hráčů. Proto jsem se rozhodl s okamžitou platností odvolat z funkce marketingového manažera HC Slavia Praha Petra Buršíka, který dnešním dnem přestal působit v našem klubu," uvedl Pitter v tiskové zprávě.

Projekt nazvaný "Zachraň klub HC Slavia Praha", s podtextem "Podílej se na záchraně HC Slavia Praha a nenech ji padnout po dvaceti dlouhých letech v extralize", měl za cíl vybrat mezi fanoušky částku 400 tisíc korun, která měla být použita jako odměna pro tým v případě udržení v soutěži.

"Rádi bychom ty největší srdcaře zapojili do života našeho klubu a také je požádali o pomoc. Myslíme, že právě motivační fond, který vznikne díky nim, je tím správným krokem. U našich hráčů navíc bude posílena odpovědnost vůči fanouškům a ti si tak budou moci ještě více nárokovat kvalitnější výkony, které budeme tolik potřebovat," uvedl Buršík při spuštění projektu.

Fanoušci měli přispívat od středečního večera po dobu 45 dnů. Pro přispívající do motivačního fondu měl klub připravit několik různých odměn v hodnotě od 150 do 22 000 korun jako například podepsané hráčské kartičky, puky a dresy, ale také rukavice Jaroslava Bednáře, hokejku Tomáše Vlasáka, lapačku Adama Svobody, vyrážečku Dominika Furcha a další artefakty. Nabízela se i možnost sledovat utkání Slavie přímo ze střídačky nebo cesta v klubovém autobusu na venkovní zápas.

Vedení Slavie se ale po negativních reakcích fanoušků od projektu distancovalo. I podle Buršíkova středečního vyjádření měl mít údajně jiný cíl, než jak vyzněl. "Velice nás mrzí reakce na tento projekt, ale došlo k nepochopení záměru mezi HC Slavia Praha a PR agenturou, která projekt zajišťuje. Projekt byl původně zamýšlen úplně jiným způsobem, než jak bylo prezentováno. Měl být tmelícím prvkem pro všechny příznivce a fanoušky hokejové Slavie. Je mi moc líto, co se stalo, a tímto bych se chtěl všem slávistickým fanouškům omluvit," prohlásil Buršík ve středu.

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články