Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liberec i počtvrté přehrál Pardubice a neztrácí naději na play-off

Liberec - Liberec vyhrál na ledě Pardubic 4:3 po prodloužení a i počtvrté v sezoně ve vzájemném souboji uspěl. Bílí Tygři v základní hrací době třikrát vedli, ale domácí pokaždé ztrátu dotáhli. Rozhodnutí tak padlo až v prodloužení, ve kterém v čase 62:55 zužitkoval přesilovou hru Tomáš Filippi. Liberec vyhrál potřetí v řadě, Pardubice naopak stejný počet zápasů za sebou prohrály. Severočeši tak stále drží reálnou naději na účast v předkole play-off.

Slavící hokejisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

V úvodu se zdálo, jako by na pardubických hokejistech stále ležely následky vysoké porážky v Brně. Liberec byl v úvodu zápasu aktivnější a po dvou neproměněných šancích Bulíře a Valského se také ujal vedení. Při přesilovce Bílých Tygrů nejprve Zohorna neproměnil samostatný únik, načež se hosté rozjeli k protiútoku a Jass pálil přesně mezi Kristanovy betony.

Pardubice se vůbec nemohly prosadit přes střední pásmo a Lašáka prakticky nezaměstnaly. Přesto ještě před přestávkou zužitkoval Radilovu přihrávku Gregorc a srovnal. Na startu druhé třetiny mohl otočit skóre Havlík, ovšem z mezikruží mířil vysoko nad branku. Liberec si poté užil dvě početní výhody v řadě a Filippi tvrdou ranou provětral Kristana. Pardubice při své početní výhodě postrádaly jistotu v kombinaci.

Nepřesnost domácích hráčů stála i u zrodu druhého gólu Liberce ve 33. minutě. Zohorna ztratil na modré čáře kotouč, čehož využil důrazný Filippi a skórující Urban. Další gól mohl vzápětí přidat Vampola, ale individuální akci nedotáhl. V závěru druhé části si ojedinělou slabou chvíli vybral liberecký gólman Lašák, po jehož zaváhání málem skóroval Zohorna.

Domácí hráči ve třetí třetině zvýšili úsilí a začali se častěji dostávat do šancí. Ve 46. minutě navíc při přesilovce vyrovnal Tybor. Liberec se ale vzápětí znovu dostal do vedení, když v oslabení zužitkoval Filippiho práci Vitásek. Tím střelecké představení neskončilo. Pardubice dostaly k dispozici dvojnásobnou přesilovku, kterou ranou ze vzduchu zužitkoval Nahodil a znovu srovnal.

Až za stavu 3:3 se zběsilé tempo trochu uklidnilo a šancí ubylo. Minutu před koncem měl rozhodnutí na hokejce Valský, ale v blízkosti Kristana neuspěl. Zápas tak dospěl do prodloužení. V něm získal Liberec po faulu Benáka přesilovku, kterou tvrdou ranou pod horní tyč potrestal Filippi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Pardubice - Liberec

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Bílí Tygři Liberec 3:4 v prodl. (1:1, 0:1, 2:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Gregorc (Radil), 46. Tybor (Benák), 48. Nahodil (Gregorc, Radil) - 5. Jass (Vampola), 33. T. Urban (Filippi), 47. Vitásek (Filippi, Valský), 63. Filippi (Plutnar, Gřegořek). Rozhodčí: Hodek, Wagner - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 8712.

Pardubice: Kristan - Gregorc, Čáslava, Benák, Havlík, Čutta, Korím, Píša, Ščotka - Radil, Marcinko, T. Zohorna - P. Sýkora, Nahodil, Tybor - Starý, M. Špaček, Semorád - Voženílek, Kaut, Gašparovič. Trenéři: Říha st. a Říha ml.
Liberec: Lašák - Šimek, Gřegořek, Plutnar, Derner, Vitásek, Ulrych, Kolmann - Bulíř, Vampola, Bulík - Valský, Filippi, T. Urban - Balaštík, P. Jelínek, Krenželok - Hrníčko, J. Vlach, Jass. Trenéři: Pešán a V. Čermák. 

Miloš Říha starší (Pardubice): "Naše domácí zápasy jsou jako přes kopírák, i když dnes jsme si nevytvořili tolik šancí. Bojovností jsme dokázali vyrovnat, ale pak jsme se toho zase lekli. Bojíme se doma hrát, bojíme se každého zápasu, je to na nás vidět. Hráči neodevzdávají to, na co mají. Nehrají svůj hokej."
Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme dobré utkání, po celý jeho průběh jsme vedli. Škoda, že jsme si nechali dát gól ve dvojnásobném oslabení. Za aktivitu během celého zápasu jsme si ale bod navíc zasloužili a já jsem za něj rád." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články