Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kometa vydřela výhru nad Litvínovem, zůstává ale čtvrtá

Brno - Kometa Brno se díky výhře 2:1 nad druhým Litvínovem bodově přiblížila na svého soupeře o čtyři body, stále však zůstává na čtvrtém místě. Jihomoravané o svém vítězství rozhodli dvěma góly v rychlém sledu ve druhé třetině, Litvínov zásluhou Ručinského ještě stihl snížit, na skóre se však již do konce utkání nic nezměnilo.

Utkání Litvínov - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Po pouhých 18 sekundách byl vyloučen domácí útočník Jan Hruška a tento moment poznamenal v úvodních deseti minutách hru Komety, jež zápolila s přechodem do útočného pásma. Taktovku převzal Litvínov, který měl územní převahu, do slibnější koncovky se ale kvůli nepřesnostem takřka nedostal. Postupně Brňané zpřesnili hru, největší příležitost měl po čtvrt hodině hry Honejsek, jehož střelu zblízka brankář Francouz kryl.

V úvodu druhé třetiny Kometa zvýšila tlak a v rozmezí dvou minut získala dvougólový náskok. Nejprve ve 24. minutě kolmou přihrávku obránce Hanzlíka z vlastní třetiny tečoval na půlící čáře Ostřížek přesně na najíždějícího Dočekala, jenž blafákem otevřel skóre utkání. Vzápětí brankář Francouz po střele Vondráčka inkasoval podruhé.

Hokejisté Vervy se snažili o rychlé protiútoky, snížit se jim ale podařilo až při přesilovce, kdy střelu Hübla tečoval Ručinský a Čiliak už na změnu směru letu kotouče nestačil zareagovat. Na rozdíl od první třetiny dostalo utkání spád.

Litvínov ve snaze vyrovnat v závěrečné třetině zredukoval hru na tři útoky. Naději na zvrat si ale komplikovali zbytečnými vyloučeními, kterými nabídli protivníkovi zůstat v tlaku. Největší šanci srovnat skóre měl při vlastním oslabení Lukeš, který vystihl špatnou přihrávku Kuboše. Sólový nájezd Lukeše ale Čiliak kryl. Na druhé straně nejlepší střelec Komety při pokusu o blafák těsně minul branku. V nervózním závěru se ještě v oslabení snažil o zvrat, Brňané ale těsné vítězství udrželi.

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Dočekal (Ostřížek, Hanzlík), 26. Vondráček (Burian, Koreis) - 29. Ručinský (Hübl, Kubát). Rozhodčí: Horák, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. Diváci: 7038.

Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec - Ton, J. Hruška, Honejsek - Vondráček, Koreis, Burian - R. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - P. Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Litvínov: Francouz - Gula, Kubát, Pavlík, T. Pavelka, Štindl, Chaloupka - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Karel Beran (Brno): "Utkání bylo vyrovnané. Litvínov je silný, což dokládá i jeho postavení v tabulce. Znali jsme jeho kvality v přesilových hrách. První třetina byla trochu rozháraná. Měli jsme silnější chvilku v prvních sedmi minutách druhé třetiny, kdy jsme dali dva rychlé góly. Po nich jsme se zklidnili. Inkasovali jsme gól v přesilovce. Přitom jsme si v přípravě na utkání hráče na tuto akci upozorňovali. Soupeře jsme nepokryli. Třetí třetinu jsme dobře odbránili, nedostali jsme branku. Jsme rádi, že se nám podařilo zvítězit a snížit odstup na Litvínov na čtyři body. Celý tým zaslouží pochvalu za bojovnost."
Miloslav Hořava (Litvínov): "Utkání bylo vyrovnané a svou kvalitou odpovídalo souboji druhého týmu se čtvrtým. Naším cílem bylo uhrát co nejlepší výsledek a podat tomu odpovídající výkon. Ovšem dali jsme pouze jednu branku, což je pochopitelně v takovém utkání málo a nestačí to k bodovému zisku. Kometa hrála velmi dobře. Oba týmy měly několik dalších střeleckých šancí. My jsme se ve třetí třetině připravili o možnost vyrovnat třemi zbytečnými vyloučeními. Kometa si už těsné vítězství pohlídala." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články