Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Třinec vydoloval výhru nad Libercem a útočí na hranici 100 bodů

Třinec - Třinečtí hokejisté jsou čím dál blíže překonání bodového rekordu v základní části extraligy, který s 111 body ze sezony 2002/03 drží Pardubice. Po výhře 2:1 nad trápícím se Libercem mají Oceláři na svém kontě 98 bodů a do konce sezony zbývá odehrát ještě osm utkání. Vítězství Třinci vystřílel dvěma brankami Polanský.

Severočeši při premiéře staronového trenéra Filipa Pešána, který vedl tým po odstoupení Rostislava Čady ze zdravotních důvodů už v pátek se Zlínem dočasně spolu s Milanem Černým, nebyli v utkání horší. Favorita na střely předčili dokonce 29:18, ale velkou oporou domácích byl brankář Šimon Hrubec. Liberec pošesté za sebou nebodoval a nedal víc než gól.

Třinec první část odehrál ospale a jakoby v úsporném režimu. Bez pohybu a tvrdosti i svého pověstného tahu na branku. Liberec měl v úvodní desetiminutovce navrch, ale promarnil dvě přesilovky a nakonec kapituloval z první větší příležitosti domácích. Hosté si ve středním pásmu po návratu z trestné lavice špatně obsadili Polanského, jehož kličku po sólu od modré čáry sice Lašák vystihl, ale domácí útočník puk ještě z ostrého úhlu na druhý pokus z otočky poslal do sítě.

Jedna z pouhých tří střel na libereckou bránu v prvním dějství Ocelářům stačila k vedení. Hosté je trojnásobně přestříleli, ale opravdových šancí měli také poskrovnu. Teprve v 19. minutě to před Hrubcem po nepřehledném závaru hořelo, ale neujala se ani jedna ze tří dorážek Filippiho a Bulíka.

Severočeši ve svém troufalém výkonu pokračovali i ve druhé třetině. Jejich napadání slavilo úspěch, Třinec měl značné potíže s kombinací i zakládáním útoků. Víc klidu do domácích řad mohla vnést minutová přesilovka pět na tři, ale Klesla z mezikruží třikrát minul bránu. Favorita tak musel držet nad vodou gólman Hrubec. Filippimu nejprve v 30. minutě před ním při blafákovém manévru uskočil puk, ve 40. minutě však Hrubec perfektně zneškodnil sólový únik Vampoly.

Ani Hrubec ale liberecký tlak neeliminoval - teprve z pětadvacáté rány ho v přesilovce prostřelil od modré čáry Šimek. Severočeši neměli dost a dále se hrnuli dopředu. Obrat měl na holi Vlaský, ale sám před brankou opřel svoji ránu jen o zadní mantinel a záhy po něm se švihem neprosadil ani Jelínek.

K Třinci se však v závěru přiklonilo velké štěstí. Minutu před koncem zamkl soupeře do útočného pásma a sérii několika křížných přihrávek nejprve Doudera po ledě minul bránu, ale Polanský odražený puk zvedl pod břevno. Opaření hosté se v závěru už na nic nezmohli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Třinec - Liberec

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. Polanský (Kreps), 59. Polanský (M. Doudera, Dravecký) - 47. Šimek (Radivojevič, Vampola). Rozhodčí: Hejduk, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 5 200 (vyprodáno).

Třinec: Hrubec - Hrabal, Klesla, Galvas, Linhart, Nosek, M. Doudera, Trončinský - Rákos, Kreps, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Marek Růžička, Plíhal, Matuš - Franek, Ciencala, Chmielewski. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Liberec: Lašák - Šimek, Výtisk, Gřegořek, Derner, Vitásek, Voráček, Kajínek - Balaštík, Vampola, Radivojevič - Valský, Filippi, Bulík - Bakoš, P. Jelínek, Krenželok - Hrníčko, T. Urban. Trenéři: Pešán a V. Čermák. 

Václav Varaďa (Třinec): "Jsme rádi za tři body, ale výkon od nás nebyl dobrý. Nestíhali jsme Liberci pohybem, dravostí, ani houževnatostí, zaostávali jsme fyzickou hrou. Hra v obranném pásmu bylo to jediné, s čím můžeme být spokojeni. Byli jsme tam schopni odklízet dorážky Liberce. Neodehráli jsme ale dobrý zápas, utkání nám nevyšlo."
Filip Pešán (Liberec): "Myslím, že jsme neodehráli špatný zápas. Snažili jsme se hrát aktivně v útočném pásmu, na kotouči, což proti silným bekům Třince bylo těžké. 
Třinec dobře přečísluje prostor, neměli jsme moc šancí se přes ně dostat jeden na jednoho. Přesto si myslím, že jsme si zasloužili bod. Po chybě jsme v závěru ale inkasovali nesmyslný gól a bohužel nám to na psychické pohodě nepřidá." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články