Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liberec udolal Vary a doma bodoval poosmé v řadě

Liberec - Bílí Tygři vybojovali důležité tři body v boji o play-off. Díky jedinému gólu ve třetí třetině, který Liberci vystřelil Tomáš Urban, jsou momentálně na osmém místě. Liberec tak potvrdil, že se může spolehnout na domácí prostředí, poosmé v řadě zde bodoval. Naopak Karlovy Vary se propadají tabulkou, popáté v řadě nedokázaly vyhrát.

Oba celky od začátku dokazovaly, že patří mezi týmy s nejnižším počtem nastřílených branek. Horší bilanci než Karlovy Vary má jen Slavia, ani Liberec ještě nedokázal stokrát skórovat.

Na začátku duelu měli více ze hry Tygři, Závorka v karlovarské brance byl však pozorný. Formu z posledních kol následně potvrdil i domácí gólman Lašák, na nějž nedokázal v přesilovce vyzrát Micka a později jej nepřekonal ani Koblasa.

Ve druhé třetině měli domácí jedinečnou šanci dostat se do vedení v přesilových hrách. Duda a Vojtěch Tomeček putovali na trestnou lavici každý dvakrát, Severočeši to ale využili jen ke střelecké převaze. Skóre nedokázal v 38. minutě otevřít ani Filippi, pokus reprezentačního útočníka skončil na tyči.

Blízko prvnímu gólu byl poté Jelínek, ale neuspěl stejně jako v další šanci Filippi. V 46. minutě ale již domácí vedli. Přečíslení dva na jednoho přesně zakončil Urban. Energie mohla srovnat krok při Vlachově vyloučení, ani druhou přesilovku v utkání však hosté nevyužili. V 51. minutě mohl domácí uklidnit Urban, z rychlého protiútoku však Závorku podruhé nepřekonal.

Západočeši se snažili zápas zdramatizovat, vyrovnat se jim ale nepodařilo ani při dlouhé power play. Karlovy Vary tak popáté za sebou padly a nevyužily šanci přiblížit se desátému místu v tabulce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Karlovy Vary

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka a nahrávka: 46. Urban (Bulíř). Rozhodčí: Šindler, Wagner - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4438.

Liberec: Lašák - Šimek, Výtisk, Derner, Gřegořek, D. Kajínek, Vitásek - Balaštík, Vampola, Radivojevič - Bakoš, Filippi, Bulík - Bartek, P. Jelínek, J. Vlach - Bulíř, T. Urban, Víšek. Trenéři: Čada a M. Černý.

Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Bičánek, Deyl - V. Tomeček, R. Hruška, Duda - D. Hruška, Skuhravý, Vachovec - Koblasa, Heizer, Micka - Gorčík, Flek, R. Pšurný. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Milan Černý (Liberec): "Do zápasu jsme se dostávali pomalu a postupně. V první třetině to nebylo ono, bylo to takové ospalé. Ve druhé třetině už to bylo lepší, sice také bez gólu, ale už jsme si vynutili nějaké přesilové hry. Bohužel jsme je nesehráli lépe. Pak už bylo jasné, že zápas bude o jednom gólu, a kdo ho dá první, ten vyhraje. Naštěstí jsme to byli my. A bylo dobře, že to také rozhodl někdo jiný, hráči naší čtvrté lajny. Dokázali jsme ubránit závěr a přesilovku Varů. Bylo to hodně urputné utkání, výsledek se přiklonil na naši stranu."

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Za dnešní utkání nemáme našim hráčům co vytknout, dali do toho všechno. Myslím si, že jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem. Naše střelecká sterilita se táhne už delší dobu, již od vánočních svátků. Naše zápasy jsou totožné, prohráváme o branku. Už je to páté utkání v řadě, jež prohráváme o branku."

Zdroj

Hlavní zprávy

Nejčtenější články