Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Johnson rozhodl v nájezdech o výhře Plzně nad Olomoucí

Plzeň - Teprve podruhé z posledních šesti utkání se plzeňským Indiánům podařilo zvítězit. Domácí Západočeši však tři body nezískali - po první třetině díky trefě Jana Schleisse vedli, ale olomoucký kapitán Pavel Patera tři minuty před koncem běžné hrací doby srovnal. O bonusovém bodu pro domácí rozhodl v rozstřelu Nicholas Johnson. 

Utkání Plzeň - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, ale nedokázali zužitkovat dvě přesilové hry. Trvaje pořádně vystrašila až bekhendová dorážka Lva v 11. minutě, která jen těsně minula odkrytou olomouckou branku. Hosté poté přečkali další oslabení a v 15. minutě mohli jít do vedení, nekrytý Vyrůbalík ovšem zblízka neprostřelil Machovského. Lépe bruslící Plzeň dostal tři minuty před pauzou do vedení Schleiss, jenž po přesné přihrávce Lva do jízdy skóroval mezi betony.

Na začátku prostřední části vybídl při přečíslení Pletka ke střele z voleje Kratěnu, ale Trvaj se stačil proti jeho bombě včas přesunout. Hosté hrozili z brejků, Kucharczyk však ve 23. minutě zakončil svoji samostatnou akci příliš slabě. O čtyři minuty později si Indiáni vynutili dlouhou přesilovku pět na tři, zvýšit své hubené vedení v ní nedokázali a navíc ji zkrátil svým faulem Mozík.

Po polovině zápasu nováček extraligy s Plzní srovnal herně krok, ale paradoxně otevřenějšího pojetí Olomouce ve středním pásmu využil ve 32. minutě k táhlé střele mířící do břevna Lev. Vzápětí na druhé straně Machovský zlikvidoval pokus mezi kruhy osamoceného Marosze. Hosté se směrem dopředu osmělili, promarnili ale krátkou početní výhodu čtyři na tři a ještě je oslabilo vyloučení Jaroměřského na pět minut za faul kolenem. Od další pohromy Moru zachránil Trvaj, který stačil vyrážečkou v oslabení skvěle zabránit Pletkovi v gólové dorážce.

Do třetí dvacetiminutovky naskočili domácí s jasným cílem přidat druhou branku. Při přečíslení tři na dva ale Pletka ve 44. minutě nejprve trefil levou tyč a z dorážky mířil bekhendem nad. Plzeňský nápor vrcholil ve 47. minutě, kdy po Indrákově nabídce Lev z úhlu pálil do pravé tyče a za chvíli stejná část olomoucké branky zastavila ránu Jána Sýkory od modré čáry.

Hosté ovšem přečkali i další oslabení a v 57. minutě z ojedinělé šance srovnal po vyražené střele Buce pohodlně Patera. V následném prodloužení Ján Sýkora zamířil v dobré pozici nad a vzápětí neproměnil samostatný únik. O druhém plzeňském bodu rozhodl až vítězný nájezd Johnsona.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Plzeň - Olomouc

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Schleiss (Lev, Boháč), rozhodující sam. nájezd Johnson - 57. Patera (Buc). Rozhodčí: Homola, Pavlovič - Frodl, Charvát. Vyloučení: 3:7, navíc Cibák 10 min. a Jaroměřský (oba Olomouc) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4 912.

Plzeň: Machovský - Pulpán, Jeřábek, Mozík, Boháč, Kubka, Moravčík - J. Sýkora, Simon, Johnson - Kratěna, Bližňák, Pletka - Indrák, Lev, Schleiss - F. Suchý, T. Sýkora, Kubalík. Trenéři: Michal Straka, J. Špaček a Čihák.
Olomouc: Trvaj - Jaroměřský, Vyrůbalík, Staněk, Houdek, Škůrek, Ondrušek, Rašner - Rác, Marosz, Cibák - T. Rachůnek, Patera, Matai - Zuzin, Herman, Laš - Kucharczyk, J. Knotek, Buc. Trenéři: Fiala a Dopita.
Michal Straka (Plzeň): "Kluci dnes předvedli dobrý výkon. Věděli jsme, že moc branek nepadne, protože Olomouc hraje nepříjemný hokej, který nám nesedí. Připravovali jsme hráče na to, že rozhodnou detaily. Brankových příležitostí jsme si nakonec vytvořili dost, ale bohužel jsme po vedoucím gólu nedokázali přidat druhý a soupeři odskočit. Měli jsme i dost přesilovek a mrzí nás hlavně neproměněná dlouhá pět na tři ve druhé třetině. Soupeř potom v závěru vyrovnal. Těší nás, že jsme zvládli nájezdy a máme alespoň dva body."
Petr Fiala (Olomouc): "Nechtěli jsme hrát v Plzni tak pasivně, jak jsme to tu odehráli. Nebyli jsme schopní dostat domácí pod tlak v jejich obranném pásmu a většinu zápasu se hrálo u nás ve třetině. Měli jsme málo střel, ale přesto bych našel v naší hře dvě pozitiva. Prvním byl výborný výkon brankáře Trvaje a druhým naše dobře odehraná oslabení. Neodehráli jsme tu dobrý zápas a je to pro nás šťastný bod, se kterým jsme spokojeni." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články