Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Beran dostal dvouzápasový trest za faul na Matějíčka

Praha - Extraligová disciplinární komise zastavila na dva zápasy činnost útočníku Matěji Beranovi z Plzně za faul v úterním duelu 35. kola proti Zlínu. Faulován byl v 10. minutě obránce Beranů Martin Matějíček, který následně z duelu odstoupil. Rozhodčí vyloučili plzeňského útočníka na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku.

Předseda disciplinární komise Karel Holý faul překvalifikoval na napadení a udělil Beranovi dvouzápasový trest. "Zákrok byl veden na protihráče v držení kotouče, který si nedostatečně uvědomoval své postavení a možnost, že bude napadán. Zákrok nebyl zpočátku veden z čelního postavení a hráč před ním zřetelně zrychlil," uvedl Holý.

Holý zároveň poukázal na fakt, že zákrok byl veden v nebezpečné vzdálenosti od hrazení a záběry neprokázaly, že by došlo k přímému zásahu hlavy a krku. K úderu hlavou na hrazení došlo v důsledku pádu. Polehčující okolností pro Berana byl fakt, že v uplynulých dvou letech nebyl disciplinárně trestán.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Zlín

Disciplinárka se zabývala i fauly útočníka Tomáše Doležela ze Slavie a plzeňského obránce Vojtěcha Mozíka. Ani jeden z nich ale dodatečný trest nedostal. Doležal, který dostal za atak na mladoboleslavského útočníka Martina Látala trest ve hře, bude Pražanům automaticky chybět v jednom utkání.

Pokutu 20 000 korun za nesportovní chování diváků nebo vhazování předmětů na ledovou plochu bez přerušení utkání dostaly Pardubice. Fanoušci Východočechů se proti disciplinárnímu řádu provinili v úterním zápase proti Vítkovicím. Podobné problémy měly Pardubice již počtvrté v sezoně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články