Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sparťanský kanonýr Klimek: Rychlé vedení nám paradoxně uškodilo

Praha – Slibný začátek, ale o to trpčí konec. Sparta sice už v 10. minutě vedla 2:0, nakonec však prohrála s Plzní 3:4. Útočník Lukáš Klimek potvrdil v zápase proti Plzni pozici nejlepšího střelce Sparty, ale jeho dvě branky k vítězství Pražanům nepomohly. Mrzela jej hlavně nedůsledná defenzivní hra.

Sparta - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Když jsme neproměnili další šance, tak jsme to měli alespoň vzadu zavřít. To se nám ale taky nepovedlo. Nezopakovali jsme výkon s Třincem, kdy jsme hráli výborně a nic jsme jim nenabídli. Dnes jsme si důsledně nehlídali hráče před brankou, kteří nám tam doráželi," litoval Klimek.

Ten nastoupil v elitní formaci místo nemocného kapitána Tomáše Rolinka. "V první třetině nám to chodilo, kluci mě párkrát našli před brankou a vypadalo to dobře. Škoda, že jsme gólů nepřidali více," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Plzeň

Klimek uznal, že Sparta hrála za stavu 2:0 příliš profesorsky. "Rychlé vedení nám asi paradoxně trochu uškodilo, hráli jsme lehkovážně. Asi jsme si mysleli, že jim to tam napadá samo, což se nestalo. I když šance tam byly," uvedl. Domácím podle něj také chyběl větší důraz v osobních soubojích. "Nedohrávali jsme je a je hokej nebolel. Možná i proto jsme prohráli," řekl Klimek.

Sparta do utkání nastoupila ve speciálních dresech na počest 111. výročí založení klubu, významnější zápas to ale kvůli tomu pro Pražany podle Klimka nebyl. "Tímhle se nesvazujeme. Měli jsme jiné pěkné dresy, což byla pro fanoušky změna, ale nám je víceméně jedno, co máme na sobě, když hrajeme," přiznal Klimek. Neplánuje, že by si svůj netradiční dres sám koupil v aukci. "Já to přenechám jiným. Takový suvenýr z tohoto zápasu nepotřebuju," pousmál se.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články