Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hattrick Sýkory zajistil Plzni výhru nad Třincem

Praha - Hokejisté Plzně zvítězili v 19. kole extraligy v prvním utkání pod vedením nového trenéra Michala Straky na Třincem 5:2. Indiánům ve vyrovnaném zápase zajistil výhru ve třetí třetině čistým hattrickem slovenský útočník Sýkora.

Utkání Plzeň - Třinec
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Domácí nastoupili s nově poskládanými pětkami, ale šance si v úvodu vytvářel pouze Třinec. Po zaváhání Pulpána při rozehrávce ovšem Polanský ve druhé minutě zblízka vypálil mimo a o tři minuty později ránu Irgla bez přípravy z levého kruhu stačil vytěsnit Machovský. Plzeňští hráči za svým soupeřem příliš nezaostávali, ale nedařilo se jim ve finální fázi. Ke vstřelení gólu jim v 10. minutě pomohlo až vyloučení Rufera, které potrestal snadnou dorážkou Mozíkovy střely Kratěna.

Závěr první třetiny patřil Třinci. První oslabení ještě domácí díky zákroku Machovského proti pokusu osamoceného Orsavy přečkali, ale při trestu Mozíka využil 50 vteřin před sirénou křížnou přihrávku Adamského nekrytý Irgl a vyrovnal. Do prostřední části vstoupili aktivněji domácí. Po přihrávce extraligového debutanta Přikryla od levého mantinelu ale najíždějící Balej nestihl přesněji zakončit. Hostům nevyhovoval plzeňský důraz, v polovině utkání po nahození Hollwega je od pohromy při Přikrylově dorážce uchránil pozorný Hamerlík.

Ve 32. minutě se po individuální akci Lva volný kotouč dostal ke Kašpaříkovi a ten z prostoru mezi kruhy svým prvním gólem v sezoně upravil na 2:1. Oceláři poté zatlačili Indiány do jejich obranného pásma, ale větší příležitost si nevypracovali. Naopak domácí hrozili z protiútoků. Po zadovce Pletky dvě minuty před druhou přestávkou vypálil Kratěna v dobré pozici nad. Plzeňský kapitán mohl skórovat také krátce po zahájení závěrečné dvacetiminutovky, po kombinaci s Johnsonem ale tváří v tvář ztroskotal na Hamerlíkovi.

Udeřilo tak ve 44. minutě na druhé straně, když navrátilec z olomouckého hostování Hrňa našel ideálně hůl Plíhala stojícího u pravé tyčky, jenž tečí vyrovnal na 2:2. Viditelně otřesená Plzeň mohla inkasovat vzápětí znovu, po nabídce Polanského od zadního mantinelu ale před brankou nekrytý Adamský ani nadvakrát nepřekonal Machovského.

V 50. minutě po vyhraném vhazování ujel rychlonohý Sýkora třinecké obraně a střelou do pravého horního růžku vrátil domácím vedení. Slovenský útočník navíc dvě minuty na to využil Kašpaříkovy práce na brankovišti a svižnou střelou zvýšil na 4:2. Hosté už na zvrat neměli sílu, naopak ještě musel Hamerlík zlikvidovat dvě šance Kubalíka a při hře bez brankáře završil svůj hattrick Sýkora.

Škoda Plzeň - Oceláři Třinec 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 10. Kratěna (Mozík, Kadlec), 32. Kašpařík (Lev, J. Sýkora), 50. J. Sýkora, 52. J. Sýkora (Lev), 60. J. Sýkora - 20. Irgl (Adamský, Trončinský), 44. Plíhal (Hrňa). Rozhodčí: Fraňo, T. Horák - Blümel, Kis. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. Diváci: 4026.

Plzeň: Machovský - Kadlec, J. Jeřábek, Mozík, Pulpán, Kubka, Moravčík - Johnson, Kratěna, Pletka - J. Sýkora, Kašpařík, Lev - Kubalík, Simon, Schleiss - Balej, Přikryl, Hollweg. Trenéři: Michal Straka, J. Špaček a Čihák.

Třinec: Hamerlík - Roth, M. Doudera, Nosek, Trončinský, Galvas, Linhart, Matyáš, L. Doudera - Hrňa, Plíhal, Dravecký - Irgl, Polanský, Adamský - Rákos, M. Růžička, Orsava - Jašek, Kindl, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Michal Straka (Plzeň): "Předvedli jsme dnes dobrý výkon. Pouze první třetina z naší strany nebyla úplně ideální, Třinec nás výrazně přestřílel. Postupně jsme se ale zlepšovali a vypracovali jsme si během utkání dostatek šancí. Přesto mohl dopadnout zápas úplně jinak, kdyby soupeř za stavu 2:2 proměnil svoji tutovou šanci. Potom ale ujel Janko Sýkora a dal vítězný gól. Musím pochválit celý tým za kolektivní výkon a vítězství nad vedoucím týmem. Jako hlavní trenér jsem cítil větší tlak, ale nervózní jsem nebyl."

Jiří Kalous (Třinec): "Mrzí mě, že jsme dnes minimálně jeden bod ztratili. Do poloviny třetí třetiny to bylo vyrovnané utkání, ale potom jsme naprosto nezvládli závěr zápasu. Plzeň byla důraznější v osobních soubojích a šla si víc za vítězstvím. Její hráči byli trpělivější a počkali si na svoje šance, které jsme jim nabídli. Několikrát nás podržel Hamerlík, ale Plzeň byla při svých akcích velmi nebezpečná a naprosto zaslouženě dnes vyhrála."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články