Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vrátí se mlha? Opakování utkání Brna se Zlínem začne od nuly

Praha - Nedělní zápas 2. kola hokejové extraligy mezi Brnem a mistrovským Zlínem byl ve 14. minutě první třetiny kvůli mlze nad hrací plochou předčasně ukončen. Mlha se v hale vytvořila kvůli příliš vysoké vlhkosti a hráči se navzájem ani neviděli. Duel, v němž nepadl gól, se odehraje v co nejbližší době v náhradním termínu. "Utkání se s největší pravděpodobností bude hrát od začátku," upřesnil ředitel extraligy Josef Řezníček.

Mlha v utkání Komety se Zlínem
zdroj: ČT sport

Mlha se v brněnské hale Rondo vytvořila přesto, že vzduchotechnika stoprocentně fungovala. Stadion byl před pěti lety zrekonstruován za 400 milionů korun. "Hala Rondo je vybavená odsáváním a přesto k problému došlo. Bohužel to nijak neovlivníme," uvedl Řezníček. "Technické záležitosti jsou v kompetenci domácího týmu. Mlhu zřejmě způsobil prudký déšť, jenž přišel před vstupem diváků na stadion. Ti přinesli obrovskou vlhkost, která se před začátkem utkání pohybovala na 90 procentech," dodal.

Organizátorovi zápasu zatím žádný postih za nezajištění podmínek pro hru nehrozí. "Nebavíme se o tom. Bylo to zřejmě vyvoláváno tím teplým počasím. Situace nastávala i na dalších stadionech," řekl Řezníček. Problémy byly třeba během utkání Hradec Králové – Sparta Praha. "Diváci museli být posazeni výš nad plexiskla, která se zamlžovala. Stejně tak videotechnika měla problémy," uvedl bývalý hokejový rozhodčí a vedoucí webu ČT sport Jiří Lípa.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor se šéfem extraligy Josefem Řezníčkem

Řezníček si nepamatuje, že by se ve své pozici ředitele extraligy nebo coby aktivní hráč s něčím podobným setkal. Naopak Lípa si z minulosti vybavil zápas právě z Ronda. "Asi před pětadvaceti lety hrálo domácí Brno proti Bratislavě, které jsem řídil. Vytvořila se tam taková mlha, že nešla rozehnat. Do toho přišly problémy s ledem, po kterém se nedalo bruslit. První třetinu hráli s přestávkami asi dvě hodiny a pak jsem utkání ukončil," vzpomíná Lípa.

Právě konec zápasu závisí na rozhodnutí hlavního rozhodčího utkání. "Ten rozhoduje o způsobilosti hřiště. Může vyčerpat v součinnosti s domácím týmem všechny možnosti. V neděli jsme se sudím René Hradilem spolu hojně po telefonu komunikovali. Čekalo se, zda se mlha rozplyne, nechala se udělat úprava ledu, bohužel to nepomohlo a bylo potřeba utkání přerušit, aby byla dodržena regulérnost a bezpečnost hráčů," vysvětlil Řezníček.

Utkání se odehraje po domluvě brněnské Komety se Zlínem. "Ten se účastní Ligy mistrů, termíny jsou hodně nabité a je potřeba najít čas, který bude plně vyhovovat oběma týmům," zdůraznil Řezníček, jenž je pro, aby opakování zápasu nezačalo od 14. minuty, kde skončilo, ale načisto. "Z důvodu, že nepadla branka a do statistik se neudělalo moc zápisů, jsem přesvědčen, že to bude nové utkání. I to, co se doteď odehrálo, bylo poměrně neregulérní."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články