Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Obránce Komety Žižka: "Strašně jsem titul Brnu přál"

Brno – Po třech letech končí v hokejové Kometě Brno, titulem se ale ke svému velkému zklamání Tomáš Žižka nerozloučí. "Strašně jsem titul Brnu přál. Chtěl jsem být u toho a také se zapsat mezi brněnské legendy. Fanoušci Komety jsou fantastičtí, nosili by nás zřejmě po zisku titulu čtrnáct dnů na zádech. Přeji Kometě, aby se v budoucnu úspěchu dočkala. Bohužel to bude už beze mě," uvedl Žižka, aniž by upřesnil, kam povedou jeho další hokejové kroky. 

Tomáš Žižka v souboji s Petrem Čajánkem
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Zlínský odchovanec před třinácti lety zamířil do světa. Zahrál si nejdříve v zámoří v Los Angeles a na farmě v Manchesteru, krátce pak byl na angažmá ve Spartaku Moskva. Před deseti lety přišel do Slavie, odkud zamířil v roce 2011 do Brna.

Na mateřský Zlín si v play-off nepřál narazit. "Pro mě to bylo strašně nepříjemné. Ve finále k tomu ale došlo a někdo vyhrát musel. Přeji tedy alespoň titul klukům ze Zlína, kteří na něj nikdy nedosáhli. Já jsem bojoval za Brno a nezískal ho," litoval Žižka.

Letošní cesta k titulu přitom podle něj byla schůdnější než ta před dvěma lety. Tehdy Kometa ve finále prohrála s Pardubicemi. "Z předkola tam bylo mnohem obtížnější se dostat až do finále. Také proto, že každým zápasem ubývají síly a do sestavy zasahují více i zranění," poznamenal Žižka.

Zlín si v letošní finálové sérii vedl mnohem lépe v koncovce než soupeř. A střelecká efektivita rozhodla podle Žižky o držiteli titulu. "My jsme se na šance hodně nadřeli a neproměňovali je. Góly jsme dávali těžce. Možná jsme zaplatili daň za vyřazení Sparty až v sedmi zápasech," hledal obránce příčiny, proč Kometa nedosáhla až na vrchol. 

"S odstupem času snad doceníme, že i tato sezona byla fantastická. Poprvé jsme postoupili přímo do čtvrtfinále, vyřadili jsme obhájce titulu Plzeň a vítěze základní části Spartu. Měli jsme to dobře rozehrané. Je velká škoda, že se nám nepodařilo to dotáhnout až k titulu," dodal Žižka. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články