Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Chomutov i Kladno v závěru baráže zvítězily

Praha – Alespoň trochu sladkou tečku za velmi hořkým extraligovým koncem si připsal jak Chomutov, tak Kladno. Oba týmy zvítězily nad čerstvými nováčky Mladou Boleslaví, respektive Olomoucí.

Radost hokejistů Chomutova
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Mladá Boleslav rozhodla o návratu do extraligy už v pátek v Olomouci a v její sestavě dnes chyběla hlavní ofenzivní esa Výborný, Broš, Mikulík či Pabiška. Klub stanovil vstupné na symbolickou korunu, ale na zaplněném stadionu se více dařilo hostům. V páté minutě otevřel skóre Hřebejk, jenž využil dezorientovanosti brankáře Willa a snadno dorážel u tyče. O čtyři minuty později Gajovský přihrál od mantinelu na levý kruh Bartečkovi, který pohotově trefil horní roh branky.

Domácí si vytvořili střelecké příležitosti až v závěru třetiny při sérii krátkých dvojnásobných přesilovek, ale nebezpečnou Pojkarovu střelu od modré i Musilovu dorážku chomutovský brankář Kostúr zneškodnil. Hosté splnili dvougólovou normu i ve druhé třetině. Ve 24. minutě se trefil Krstev od modré a podobným způsobem se ve 33. minutě prosadil také Rutta už proti brankáři Janu Růžičkovi, který krátce před polovinou zápasu vystřídal Willa.

Snaha o čestný úspěch domácím dlouho nevycházela, na začátku třetí třetiny nevyužili velké šance Meland a Ovčačík. Až ve 47. minutě Jarůšek snížil na 1:4 s přispěním teče jednoho z chomutovských obránců. Poslední slovo však měli hosté. Nejprve v 54. minutě Gajovský v oslabení ujel boleslavské obraně a forhendovým blafákem vrátil Chomutovu čtyřbrankový náskok, dvě minuty před koncem pak využil už čtvrtou chomutovskou přesilovku v utkání Račuk a završil skóre na 6:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Chomutov

BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 1:6 (0:2, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 47. Jarůšek (Vrbata, Jindra) – 5. Hřebejk (D. Hruška, Gajovský), 9. Gajovský (Hřebejk, D. Hruška), 24. Krstev (J. Stehlík, Bomersback), 33. Rutta (Račuk), 54. Gajovský (Krstev), 58. Račuk (J. Stehlík). Rozhodčí: Souček, Lacina  Kostka, Bláha. Vyloučení: 7:11. Využití: 0:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 050.

Mladá Boleslav: Will (30. J. Růžička) – Pojkar, Němeček, Jindra, Ovčačík, Meland, Protivný, Kurka – Klimenta, Lenc, Nouza – Starý, Musil, M. Látal – Kubica, Vrbata, Jarůšek – Podsedníček, Loskot, Rys. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Chomutov: Kostúr – Malec, J. Stehlík, Havel, Krstev, J. Mrázek, Rutta, Bartejs, M. Jass – Jaroslav Svoboda, Bartečko, Bomersback – D. Hruška, Gajovský, Hřebejk – Šagát, Sikora, Hromas – O. Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: Beck, R. Kaše a Martínek.

Kladno – Olomouc 2:1

Olomouc do posledního zápasu nastoupila jen s třemi formacemi, v brance dostal přednost Cikánek. Stejně jako Vošvrda ale moc práce neměl. V 7. minutě mohl otevřít skóre Strnad, ale s dorážkou neuspěl. Stejně dopadl i hostující Rác po přečíslení. Moc zajímavých akcí k vidění nebylo, velkou šanci otevřít skóre měl v 28. minutě Tenkrát, Vošvrda ale jeho střelu zlikvidoval. Kladenský útočník neuspěl ani později, kdy mohl potrestat chybu olomouckého brankáře v rozehrávce.

Nakonec se ale Rytíři do vedení přece jen dostali. Maroszovo vyloučení potrestal kapitán Patera, který si tak upevnil pozici nejproduktivnějšího hráče baráže. Na začátku třetí třetiny zvýšil se štěstím na 2:0 junior Šilhavý, ale dvougólové vedení vydrželo domácím jen 37 sekund. Rychle snížil Švaňhal. I přes střeleckou aktivitu Rytířů již další branka nepadla. Domácí si připsali první tříbodovou výhru nad Olomoucí v baráži, přesto Kladno skončilo v tabulce s 14 body poslední.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kladno - Olomouc

Rytíři Kladno – HC Olomouc 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 38. Patera (David Růžička, Majeský), 42. Šilhavý (L. Procházka, Jankovič) – 43. Švaňhal (Škůrek, Králík). Rozhodčí: Hradil, Husička – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 1 268.

Kladno: Cikánek – Majeský, David Růžička, Kolářík, P. Hořava, L. Procházka, Gutwald, Jankovič – Tenkrát, Patera, M. Hořava – Strnad, Machač, Eberle – Šilhavý, Zagrapan, Bílek. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.
Olomouc: Vošvrda – Janáček, Jarolímský, Houdek, Ondrůšek, Bartoň, Staněk, Škůrek – Kucharzcyk, Ostřížek, Selingr  Marosz, J. Knotek, Vodný  Pekr, Rác, Diviš  Jergl, Králík, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Dopita. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články