Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Nechápu, jak jsme zkazili takhle rozehraný zápas, posteskl si Rolinek

Praha - Hokejistům Sparty se sice podařil vstup do rozhodujícího sedmého semifinálového zápasu play-off extraligy proti Kometě, přesto nakonec prohráli. Kapitán Tomáš Rolinek po duelu, který skončil 4:5, přestože Pražané po 89 sekundách vedli 2:0, řekl, že něco podobného nezažil. "Nechápu, jak jsme takhle rozjetý zápas mohli prohrát," kroutil hlavou po utkání.

Čtyřiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 litoval hlavně nevydařené druhé třetiny, kdy Kometa třemi góly otočila vývoj utkání na svoji stranu. "Byla z naší strany tragická, to prostě nedokážu pochopit. Dlouho mi to bude ležet v hlavě, protože takhle odehrát třetinu v sedmém zápase semifinále, tomu nerozumím. Úplně jsme vypadli z role," poznamenal Rolinek.

Problém byl podle něj jen ve hře Sparty. "Bylo to jedině v nás. Na utkání jsme byli výborně nahecovaní, chtěli jsme ho vyhrát. Na začátku to bylo znát, ale pak nás úplně přehráli. Nic jsme si nevytvořili, a naopak jsme sami inkasovali. Nevím, jestli jsme se báli o výsledek. Netuším, co za tím bylo. Druhá třetina rozhodla celý zápas," řekl.

Ve třetí části se Sparta opět zvedla, dokázala snížit na 4:5, ale proti pozorně bránícímu soupeři se pak už neprosadila. "Odehráli jsme ji výborně, ale Brno hrálo obětavě. Zblokovalo hodně střel. My už jsme se pak do vyložených šancí nedostávali. Chtěli jsme, bojovali, ale nevyšlo to," litoval.

Celou sezonu, ve které suverénně ovládla základní část, krátce po nezvládnutém sedmém semifinále hodnotit nechtěl. "Na hodnocení sezony je brzo. Samozřejmě byla špičková, s velkým náskokem jsme vyhráli základní část. Ale teď nám v hlavách leží to, jak skvěle rozehraný zápas jsme ztratili. Klíčové bylo, že jsme v semifinálové sérii pořád dotahovali," dodal Rolinek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články