Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hradec rozdrtil Zlín a stav série je srovnán

Hradec Králové - Hradečtí hokejisté s přehledem porazili Zlín 5:1, přestože v utkání prohrávali, a srovnali tak stav série na 2:2. Východočechy nepotopil ani gól inkasovaný čtyři vteřiny před koncem první třetiny. Domácí následně otočili dvěma góly v rozmezí 21 sekund skóre a nakonec vyhráli jednoznačně 5:1. 

Radost hradeckých hokejistů
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hradecký kouč Draisaitl po sobotní prohře v prodloužení poměrně výrazně zasáhl do sestavy. Úplně přeskupil složení třetího a čtvrtého útoku, v obraně se neobjevil veterán Ptáček. Největší změna však přišla v brance. Stabilní jedničku Kantora nahradil Kacetl.

Nezměnila se však urputnost boje. Oba týmy sází na defenzivní pojetí, což bylo vidět především v první třetině. Ani na jedné straně nebylo mnoho šancí. Hradci nepomohla ani půlminutová přesilovka pět na tři. V ní měl sice příležitost Tvrdík, jenže zblízka trefil gólmana Kašíka. Nerovnovážný stav nakonec gól přinesl. Čtyři vteřiny před koncem první části hrál Zlín přesilovku při vyloučení centra Mertla a Veselý, střelec vítězné branky sobotního střetnutí, z velkého úhlu prostřelil Kacetla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy ze čtvrtého čtvrtfinále Hradec Králové - Zlín

Hradecká odpověď přišla chvíli po přestávce. Byla blesková a navíc dvojnásobná. Domácí otočili stav skóre dvěma trefami v rozmezí jedenadvaceti vteřin 23. minuty. Nejprve vysoký forvard Švagrovský tečoval střelu obránce Janka od modré čáry a poté se po šikovném ojetí branky prosadil Knotek. Skórovaly tak dvě formace, jejichž složení kouč Draisaitl měnil. Domácí mohli hrát svoji hru, tedy s dobrou obranou. A hosté se velmi těžce dostávali do nebezpečných pozic. Kacetla zkoušel dvakrát zdálky Marušák, ale brankář Mountfieldu pokaždé chytil puk do lapačky.

Východočeši navíc Zlínu odskočili na rozdíl dvou branek. A tentokrát to byl klasický zásah v jejich podání. Ve 45. minutě využil přesilovku první útok. Mertl dorazil Kudrnovu střelu odraženou od tyče. Poté se zápas začal drobit na plno šarvátek - poprali se například útočníci Mertl s Holíkem. Oba dostali trest na čtyři minuty.

Mountfield hrál v té době přesilovku po Balašítkově vyloučení a v ní zasadil klíčový úder. Obránce Jank se v 50. minutě od modré čáry trefil ránou těsně nad ledem. A bylo prakticky rozhodnuto. Výsledek pak dotvořil minutu před koncem Marek. Hradec tak potřetí potrestal vyloučení Zlína. Další zápasy série se hrají ve středu ve Zlíně a v pátek v Hradci.

Mountfield Hradec Králové - PSG Zlín 5:1 (0:1, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávka: 23. Švagrovský (Jank, Frühauf), 23. Knotek (Škoda, Vydarený), 45. Mertl (Kudrna, Šimánek), 51. Jank (Mikuš, Pospíšil), 59. Marek (Knotek, Škoda) - 20. Veselý (Honejsek). Rozhodčí: Hribik, Mikula - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:9, navíc Melenovský (Zlín) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 5 048. Stav série: 2:2.

Hradec Králové: Kacetl - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Jank, Frühauf, Prokop - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, Pospíšil - Švagrovský, Marha, Červený - Škoda, Knotek, Marek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Zámorský, Urbanec, Matějíček, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Okál, Holík, F. Čech - Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články