Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zlín dohnal Hradec, Plzeň su uhlídala druhé místo

Praha - Ve 49. extraligovém kole hokejistů už šlo do tuhého boje o jisté pozice pro play-off. Slavia doma nezvádla duel s Třincem a desítka se jí po prohře 2:3 vzdaluje. Zlínu se povedlo v tabulce dohnat Hradec Králové po výhře 4:2. Brno se oklepalo z debaklu na Spartě, hattrickem přispěl k výhře 4:1 nad Litvínovem útočník Němec. Sparta uspěla ve Vítkovicích poměrem 5:4 díky povedené první třetině. Karlovy Vary porazily Kladno 2:0 na jeho ledě a mají stále šanci na play-off. To Chomutov prodloužil sérii porážek na dvaadvacet.

Brankář Pavel Kantor z Hradce (uprostřed) po zásahu do přilby
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Pardubice - Plzeň 3:4 PP

Plzeň uspěla díky trefě Tomáše Vlasáka na ledě Pardubic a uhlídala si druhou pozici v hokejové extralize. Po první třetině, která skončila 2:2, bylo k vidění hodně vyloučení, jedno z nich ovlivnilo i prodloužení. V něm srazil Nosek ujíždějícího Dudu, jenž v pádu zranil brankáře domácích Hudáčka. Za něho musel nastoupit nerozehřátý Salfický a nestačil na přesilovkovou kombinaci při hře 4 na 3.

Report, sestřih a ohlasy

Vítkovice - Sparta 4:5

Hokejisté Vítkovic nestačili na vedoucí Spartu a porážka jim přitížila v boji o šesté místo a přímý postup do čtvrtfinále. Už jistý vítěz základní části v Ostravě rozhodl zničujícím nástupem: během úvodní čtvrthodiny si vytvořil čtyřgólové vedení. Domácí v závěru hrozící debakl stáhli do přijatelné podoby, ale přes mohutný finiš a snížení z 1:5 na 4:5 už víc nesvedli. Po dvou gólech dali Petr Strapáč, Rudolf Huna i hostující Petr Kumstát.

Report, sestřih a ohlasy

(//sport/hokej/extraliga/264742-sparta-vyhnala-golmana-vitkovic-po-dvou-minutach-a-slavi-vyhru-5-4/)

Brno - Litvínov 4:1

Hokejisté Komety Brno se posunuli na čtvrté místo v tabulce. Brňanům se podařilo ukončit sérii domácích nezdarů ve vzájemných zápasech, v nichž se Severočechy třikrát těsně prohráli. K vítězství pomohl Kometě hned třemi góly Vojtěch Němec, u všech jeho branek asistoval Tomáš Svoboda. Litvínov pokračoval v nevýrazných výkonech na soupeřových kluzištích, kde v posledních devíti zápasech získal pouze bod. V tabulce klesl na 10. místo.

Report, sestřih a ohlasy


(//sport/hokej/extraliga/264751-nemec-pomohl-tremi-goly-brnu-k-vitezstvi-nad-litvinovem/)

Chomutov - Liberec 0:1

Hokejisté Chomutova prohráli s Libercem těsně 0:1 a zase tak o něco "vylepšili" rekord v počtu po sobě jdoucích neúspěchů v samostatné české extralize. Na kontě mají už 22 porážek v řadě. Jistý účastník baráže o udržení v extralize v této černé šňůře získal jen tři body. Liberec naopak čtyřikrát za sebou naplno bodoval. Na ledě soupeřů vyhráli Bílí Tygři čtyři z posledních pěti utkání a udělali velký krok k účasti v předkole play-off.

Report, sestřih a ohlasy

Chomutovský brankář Martin Růžička
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Zlín - Hradec Králové 4:2

Za Zlín se do černého trefili obránce Radim Tesařík a útočníci Bedřich Köhler, Antonín Honejsek a Jiří Ondráček. Za Hradec Králové se prosadili forvard Michal Tvrdík a zadák Peter Frühauf. Berani zvítězili popáté v řadě, během této série neztratili ani bod, naproti tomu hráči Mountfieldu si připsali pátou porážku za sebou.

Report, sestřih a ohlasy 

(//sport/hokej/264748-zlin-porazil-hradec-a-jde-pred-nej-o-skore/)

Slavia - Třinec 2:3

Hokejisté pražské Slavie prohráli s Třincem 2:3 a naděje na předkolo play-off se jim začíná vzdalovat. Svěřenci staronového reprezentačního kouče Vladimíra Růžičky při návratu na domácí led po sedmizápasové venkovní sérii nevylepšili svou bilanci a prohráli sedmý z posledních osmi duelů. Oceláři naopak posedmé za sebou naplno bodovali, dvěma góly se o to zasloužil Martin Růžička.

Report, sestřih a ohlasy

Kladno - Karlovy Vary 0:2

Dlouho bezbrankový stav zlomil až v 52. minutě útočník Petr Pohl. Západočeši, kteří předchozích pět utkání nebodovali, si tak udrželi alespoň teoretickou naději na postup do předkola play off. Na desátou příčku ztrácí sedm bodů, ve hře jich pro každý celek bude ještě devět.

Report, sestřih a ohlasy

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články